131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

TÜPRAŞ İŞÇİLERİNDEN TAM GÜN EYLEM

15 Eylül 2018, Cumartesi 06:46

     


Aliağa’da vardiya sistemine karşı 2 saatlik iş bırakma eylemi yapan Petrol İş Sendikası’nda örgütlü Tüpraş işçileri, dün tam gün iş bırakma eylemi yaptı.

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi işçileri, işverenin vardiya sisteminde yaptığı değişikliği kabul etmeyeceklerini dile getirerek, 2 saatlik iş bırakma eylemi yapmıştı. Petrol İş Sendikası’nda örgütlü Tüpraş işçileri, iki gündür iki saat olarak sürdürdükleri uyarı eylemini dün tam güne çıkardı.

Kırıkkale, Kocaeli ve Batman’daki işçilerden Aliağa’ya destek

Rafineri önünde iş bırakma eylemlerini sürdüren işçilere seslenen Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, şunları söyledi, “İlk gün yapmış olduğumuz açıklamada da söyledik, sonucu ne olursa olsun almış oldukları bu kararı geri çekene kadar biz mücadelemizi burada devam ettireceğiz. Bugün bizimle beraber merkez yöneticilerimizde burada. Ayrıca başlattığımız mücadeleye destek olmak için TÜPRAŞ Kocaeli, Kırıkkale ve Batman rafinerisindeki arkadaşlarımız da iki saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Onlara destekleri için teşekkür ediyoruz.” Tüpraş Aliağa Rafinerisi işçilerine açıklama yapan Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik ise buradaki eyleme destek olmak için Kocaeli, Batman ve Kırıkkale rafinerilerindeki işçilerin de iş bıraktığını söyledi. Petrol İş yetkilileri bu açıklamanın ardından rafineri yetkilileriyle görüşmek amacıyla içeriye girdi.

‘Aliağa işçisi bu değişime izin vermeyecek’

Rafineri içerisine girdiklerinde bu güne kadar karşılaşmadıkları bir tavırla karşılandıklarını belirten Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi Başkan Yardımcısı Veysel Gündüz, “İşveren bu güne kadar uygulamadığı bir yöntemle karşımıza geliyor. Biz kendilerini uyarmıştık. Merkez yöneticilerimize içeriye girmek için bir engel yaratmaya çalıştılar. Bu bir krizdir. Biz kendilerine ilettik. Eğer siz başka güçlerle bunu engellemeye çalışırsanız, biz işçilerle içeriye gireriz dedik. Daha sonra rafineri müdürü merkez yöneticilerimizle görüşmeyi kabul etti. Görüşme sağlanabildi.” dedi ve sözü Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik’e bıraktı.

İçeriye girdikten sonra anlaşılmaz bir tavırla karşılaştıklarını belirterek sözlerine başlayan Tetik, “Aliağa işçisi bu değişime izin vermeyecek. Petrol İş olarak, işçi arkadaşlarımız olarak temel kazanımımız bugün dört rafinerinin bir konuyla ilgili ortak refleks göstermiş olmasıdır. Yani burada işveren Koç Holding, Tüpraş yönetimi burada sendikayı sendika yöneticilerini dikkate alan bir tutum içerisine girdiyse bu sizin direnişinizin, ortaklaşmanızın eseridir. Petrol İş tabanı ve yöneticileri maceracı zaferleri, zafer addeden bir sendika değil. Petrol İş Sendikası direnmeyle hak elde edebileceğine inanan bir sendikadır. Biz bunları işverene de söyledik. Canımız sıkıldığı için eylem yapmıyoruz. Taleplerimiz dikkate almanız gerekiyor diye söyledik kendilerine. İşverende dün olduğu noktada değil. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tekik, Flormar’da sendikalaştıkları için işlerinden çıkarılan ve eylem başlatan işçilere de selam gönderdi. Açıklamaların ardından gurup, sloganlar eşliğinde rafinerinin içerisinde bulunan yemekhaneye ilerledi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler