131019098
7 Mayıs 2024, Salı

SOMA’YI UNUTMA!

16 Mayıs 2018, Çarşamba 07:25

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Soma faciasının 4. yıldönümünde Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada facianın sorumluları gerekli cezayı alana kadar sürecin takipçisi olunacağı belirtildi.

Soma faciasının 4. Yıldönümünde Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform bileşenleri önce faciada kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunda ardından platform adına açıklamayı okuyan Genel-İş 5 No'lu Şube Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilcisi Sinan Uğur ““Ucuz iş gücü altında yürütülen taşeron sistemi, örgütsüz, kuralsız, güvencesiz ve denetimsiz çalışma maalesef biz işçilerin yaşamına mal olmaktadır. Soma’da yaşananlar bunun açık göstergesidir. Patronların aşırı kar hırsı ve birilerinin buna göz yummaları sonucu 301 emekçi kardeşimiz yaşamını yitirmiştir. Yandaş sermaye olduğu için birçok suç unsuru ört bas edilmiş ve devamında da bu patron koruma altına alınmıştır. Tüm bu olumsuzlukları yaratanlar ve onlara karşı gerekli yaptırımları uygulamayan yetkililere karşı sessiz kalan sendikalar ve konfederasyonlar hepiniz 301 madencinin ölümünden sorumlusunuz” dedi.

Soma’da yaşanan facianın Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybı yaşanan iş cinayeti olarak kara bir leke olduğunu dile getiren Uğur “13 Mayıs 2014 yılında SOMA HOLDİNG AŞ’nin işlettiği madende çıkan yangın ve su basması sonucu 301 madenci yaşamını yitirmiştir. 301 madencinin yaşamını yitirmesine sebep olan emekçi katili patronlara gerekli cezai yaptırımlar uygulanana kadar bu işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler