131019098
7 Mayıs 2024, Salı

BELEDİYE İŞÇİLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

17 Haziran 2019, Pazartesi 06:40

     


Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden ekonomik sebepler gerekçe gösterilerek işten çıkartılan 132 işçi için DİSK Ege Bölgeler Platformu tarafından Demokrasi Meydanı’nda miting düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden ekonomik sebepler gerekçe gösterilerek işten çıkartılan 132 işçi için Demokrasi Meydanı’nda eylem düzenledi. DİSK Ege Bölgeler Platformu tarafından düzenlenen mitinge Buca Belediye işçileri, Çiğli Belediyesi'nden işten atılan kamu emekçileri, KESK, DİSK'e bağlı sendikalar, Gıda İş Sendikası, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Tariş'te direnen işçiler, İzmir Barosu, Yeni Kapı Tiyatrosu oyuncuları, Aliağa Belediye İşçilerinin aileleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Aliağa işçisinin yanındayız”

Demokrasi Meydanı’nda toplanan işçilere seslenen Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay "5 yıl önce de aynı şeyi yaşadık burada, bu çadır hem Aliağa'nın utancıdır hem de Aliağa'ya yönetenlerin utancıdır. Aliağa işçisinin yanındayız. Petrol İş Sendikası olarak, Aliağa emek ve demokrasi platformu olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Oktay’ın konuşmasının ardından Yeni Kapı Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan oyun işçiler için sahnelendi.

"Borçların sorumlusu biz değiliz”

Mitingde basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendika olarak Aliağa Belediyesi yönetimine defalarca diyalog çağrısında bulunduklarını ancak karşılık alamadıklarını dile getirdi. Sarı konuşmasında, "Her zaman barış ve diyalog dilini korumaya özen gösterdik ancak bu süreçten sonra kimse bizden sessiz kalmamızı beklemesin. Bu kavga ekmek kavgası, haklı ve meşru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bize gösterilen ekonomik gerekçelerin hiçbirinin inandırıcılığı yoktur. Belediye borçlarının sorumlusu biz değiliz. Kriz bahanelerine bizi inandırmazsınız.” şeklinde konuştu. Mitingde konuşmaların ardından Öznur Kokmaz sahne aldı. İşçiler Kormaz’ın çalıp söylediği Türküler eşliğinde halaylar çekti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler