131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

KARANFİL GELENEĞİNE İYİ PARTİ DE KATILDI

24 Nisan 2018, Salı 06:58

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi, Emekli-Sen Aliağa Şubesi ve İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk töreninin ardından meydandaki Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.yılı etkinlikleri kapsamında dün Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi ve Emekli-Sen Aliağa Şubesi resmi bayramlarda gelenek haline getirdikleri Atatürk Anıtı’na karanfil bırakma etkinliğini gerçekleştirdi. Bu yılki etkinliğe İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı da katılarak destek verdi.

Durmaz: “Hak ettikleri cevabı alacaklar”

Meydandaki Atatürk Anıtı’na karanfil bırakılmasının ardından açıklamada bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bundan tam 98 yıl önce millet iradesinin tecelli ettiği, tek adam yönetiminden kurtularak milletin kendi kaderine el koyduğu gündür. 98. yılı kutlu olsun. Bu gün millet yeniden kendi iradesini eline almak için ayağa kalkmıştır. Ne yazık ki 98 yıl zarfında milletin iradesi yavaş yavaş elinden alınmış, milletin iradesi gasp edilerek Türkiye tek adam rejimine getirilmiştir. Türkiye 2 ay sonra bir büyük seçime giriyor. Türk halkı, nasıl 98 yıl önce kendi kaderine ol koyduysa bu gün yeniden kendi kaderine el koymak üzere ayağa kalkmış vaziyettedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin adına tahammül edemeyenler, Türk Milletini yok sayanlar bu seçimde hak ettikleri cevabı alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak onu kuran Atatürk’ün gösterdiği yolda kendi geleceğini inşa edecek, çağdaş dünyaya, aydınlık geleceğe güvenle ve umutla, cesaretle yürüyecektir.” dedi.

Karaşan: “Çocuklara en güzel hediyeyi Sayın Kılıçdaroğlu verdi”

Durmaz’ın ardından kısa bir konuşma yapan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan da, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu 15 milletvekilinin partimize geçmesini sağlayarak çocuklarımıza en büyük hediyeyi vermiştir. Çünkü 2 ay sonra yapılacak olan seçimler bizim değil, çocuklarımızın geleceğinin belirleneceği bir seçimdir. Kendilerine bu anlamlı davranışı nedeniyle teşekkür ederiz. Biz dünden bu güne sosyal medyada hakaretler ve eleştirilere maruz kalıyoruz. Ne olursa olsun. Bu işin sağı-solu yok. Bu işin partisi yok. Önümüzde bir tek vatan kalmıştır. Vatan varsa biz varız. Bizim ittifakımız çıkar ittifakı değil. Bizim ittifakımız vatan ittifakıdır, cumhuriyet ittifakıdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve fedakârlık yapan Türkiye sevdalısı CHP milletvekillerine genel başkanım ve partili arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. 23 Nisan’da çocuklarımıza verilecek en güzel hediyeyi verdiler.” diye konuştu. Gelenek haline gelen Atatürk Anıtı’na karanfil bırakma etkinliğine Yardım Sevenler Derneği yönetimi ve Aliağalı Gaziler de destek verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler