131019098
7 Mayıs 2024, Salı

İŞÇİLER PANELDE BULUŞTU

26 Eylül 2017, Salı 07:08

     


Ege İşçi Birliği geçtiğimiz Pazar günü Aliağa Kültür Merkezi’nde "Başka Bir Sendikal Hareket Mümkün" başlıklı bir sempozyum düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde Ege İşçi Birliği’nin ‘Başka bir sendikal hareket mümkün’ isimiyle düzenlediği panelde işçiler ve panelistler dünden bugüne sendikal hareketin zaafları üzerine konuştu.

TÜPRAŞ, PEKTİM, Star Rafinerisi ve CMS’den işçilerin de izleyici olarak katıldıkları panelde, Petrol-İş Sendikası’nın ilk Şube Başkanı Mansur Burgucu; sendikal mücadelede edindiği deneyimleri işçilerle paylaştı. Burgucu, PETKİM’de çalışanların 68 kuşağından geldiği için mücadeleyi daha kolay yürüttüklerini vurguladı.

Onur Ulu, direnişini anlattı!

PETKİM’den çıkarıldığı için 110 günü aşkın süredir direnişe devam eden Onur Ulu’da panele katılarak, mücadelesinin ilk gününden itibaren edindiği birikimleri işçilerle paylaşırken, Petrol- İş Aliağa Şube seçimlerine yönelik, “Şube seçimlerinde yönetim değişse bile, bana sahip çıkamazlar ise kendi sorunlarını da çözecek gücü açığa çıkarmaları mümkün değil!” dedi.

(EREN SARAN)  







 
Son Eklenen Haberler