131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

ALİAĞA SAHİLLERİNDE ‘MAVİ DENİZANASI’ TEHLİKESİ

28 Temmuz 2017, Cuma 06:17

     


Aliağa sahillerinde son günlerde sıklıkla görülmeye başlayan mavi denizanaları özellikle serinlemek için denize giren vatandaşlar için tehlike oluşturuyor.

Aliağa sahillerinde, son günlerde yüzlerce tehlikeli mavi denizanası görülmeye başladı. Birkaç hafta öncesine kadar Aliağa kıyılarında hiç görülmeyen mavi denizanalarının sayısının son günlerde giderek artması büyük tehlike oluşturuyor. İlçede sahil boyunca pek çok yerde görülen mavi denizanaları vatandaşları tedirgin ederken, plajlarda denize girenler de zor anlar yaşamaya başladı.

Özellikle Su İskelesi, Plajlar Bölgesi, Hacıömerli ve Çaltılıdere’de yüzlerce mavi denizanasının kıyıya vurduğunu belirten vatandaşlar bu denizanalarının diğerlerinden çok daha büyük ve ürkütücü olduğunu söyledi. Mavi denizanalarından yüzlerce gördüklerini ifade eden vatandaşlar, daha önce Aliağa sahillerinde böyle bir şeye asla rastlamadıklarını, ilgililerin bununla ilgili bir şeyler yapması gerektiğini ifade ettiler.

Bu canlıların zararlı olduğunu belirten yetkililer ise, mavi denizanaları ile karşılaşıldığında dokunulmamasını istedi. Yetkililer, bu cins denizanalarına çıplak elle temas edilmesi halinde vücutta kızarıklık, tahriş ve kaşıntı olabileceğini söyleyerek, vatandaşların böyle bir durumla karşılaştıklarında en yakın sağlık birimine gitmeleri gerektiğini belirttiler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler