131019098
7 Mayıs 2024, Salı

MUHTARLARIN SESİ - Aşağışakran Mahalle Muhtarı Rafet Sever: “Gençler ve çocuklar için alan yaratmak istiyorum”

28 Ağustos 2017, Pazartesi 06:37

     


Aşağışakran Mahalle Muhtarı Rafet Sever: “Gençler ve çocuklar için alan yaratmak istiyorum”

‘Muhtarların Sesi’ adlı yazı dizimizde bu hafta Aşağışakran Mahalle Muhtarı Rafet Sever ile eskiden köy olan mahallesinin sorunları ve mahalle halkının talepleri üzerine konuştuk.

Eskiden köy olan Aşağışakran mahallesinin, göç veren bir yerken artık göç almaya başladığını aktaran Sever, “Mahalle olduk ama yıllardır ihmal edildiğimiz için eksiklerimiz çok. Örneğin çocuklar için bir oyun parkımız yok. Ayrıca benim şu an hayata geçirmeye çalıştığım kütüphane projemiz var. Umarız mahallemizde gençlerin ve çocuklarımızın nitelikli vakit geçirebilecekleri alanlar yaratabiliriz.” dedi.

Mahallenin en önemli sorunlarından birinin su şebekesinin yetersizliği olduğunu söyleyen Sever, diğer mahallelilerin boru patlaklarından şikayet ettiğini ancak Aşağışakran Mahallesi’nin ise patlamaya yol açacak tazyikte suya sahip olmadığını dile getirdi.

Elektrik şebekelerinin yenilenmek üzere olduğunu, su için de bölge müdürlüğünden aldıkları bilgiye göre en yakın zamanda şebekenin yenileneceğini aktaran muhtar “Mahallemizin bir diğer problemi de ulaşım. Belirli saatler dışında diğer mahallelere ulaşabileceğimiz minibüsler çalışmıyor. Gerekli yerlere müracaat etmeme rağmen henüz bir çözüm üretilmiş değil” diyerek gazetemiz aracılığıyla minibüs isteklerini bir kez daha yeniledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yol bakım ve onarım taleplerinin bulunduğunu belirten Rafet Sever, Aliağa Belediyesi tarafından cami duvarlarının onarılıp, caminin ibadete açıldığını söyledi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler