131019098
7 Mayıs 2024, Salı

CESEDİN KİMLİĞİ DİZİNDEKİ PLATİNDEN BELİRLENECEK

28 Eylül 2017, Perşembe 06:56

     


Aliağa’da 13 Ağustos Pazar günü Yeni Şakran Mahallesi’nde yol kenarında cesedi bulunan kadının kimliğini tespit etme çalışmaları sürüyor. Jandarma ekiplerinin, kadının dizindeki platin protezden yola çıkarak kimliğini tespit edip, oradan da katilin kimliğine ulaşacağı öğrenildi.

Çanakkale - İzmir Karayolu’nun Yeni Şakran Mahallesi, İncirlik Mevkiinde 13 Ağustos Pazar günü yol kenarında battaniyeye sarılı bulunan kadın cesedinin kimliğinin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar sürüyor. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin, başındaki ve vücudundaki darbeler nedeniyle işkence edildikten sonra başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü tespit edilen ve yol kenarına atılan kadının kimliğini dizindeki platin protezden çözeceği öğrenildi. Ekipler, kadının kimliğinin bu şekilde tespit edilmesinin ardından katilin de kimlik tespit çalışmalarına başlayacak.

Otopsi sırasında kadının sol dizindeki platin protezi fark eden otopsi ekibi, protezin kod ve seri numarasını yetkililere iletti. Protezdeki kod ve seri numarası üzerinden üretici firmaya ulaşmak isteyen Jandarma, konuyla ilgili resmi kurumlara yazı yazarak izin istedi. Jandarmanın, gelecek resmi yazının ardından üretici firmanın yetkililerine ulaşacağı ve protezin hangi sağlık kuruluşuna satıldığını belirleyerek buradan da kadının kimliğini tespit etme çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi. Jandarma ekiplerinin kadının kimliğinin tespitinin ardından da katilin kimliğine ulaşacağı bildirildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

13 Ağustos Pazar günü, Çanakkale-İzmir Karayolu'nun, Şakran Mahallesi, İncirlik Mevkii'nde, öğle saatlerinde yoldan geçen vatandaşlar tarafından yol kenarında battaniyeye sarılı bir kadın cesedi bulundu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, cesedin 1.65 boyunda, 65-70 kilo arasında, üzerinde çiçek motifli elbise bulunan 30-35 yaşlarında bir kadına ait olduğunu tespit etti. Cesedin üzerinde çiçek desenli bir elbise ve parlak gümüş renkli bir babet ayakkabı bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının parmak izi taramasından da sonuç alınamadı. İşkence gördüğü ve tahminen bulunduğu günden 20 gün önce başka yerde öldürülüp, yol kenarına atıldığı belirlendi. Cinayeti çözmek için çalışan İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, kayıp kadın başvurularını, bölgede son dört ay içinde yaşanan şiddet, tehdit ve koruma kararlarını tek tek inceledi. Ancak tüm çabalara rağmen kadının kimliği tespit edilemedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler