131019098
7 Mayıs 2024, Salı

LİSELİ GENÇLER CUMHURİYET İÇİN KOŞTU

29 Ekim 2016, Cumartesi 06:43

     


Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde masa tenisi, satranç ve atletizm branşlarında düzenlenen spor müsabakaları dün yapılan kros koşusuyla sona erdi. 1500 metre genç kızlar ve 2000 metre erkeklerde düzenlenen koşularda liseliler birbirleriyle yarıştı.

Genç kızlar kategorisinde birinciliği Bilge Çayıroğlu göğüslerken Afra Nur, Naime Baydar ve Buse Ural ilk dörtte yer alan diğer isimler oldu. 2000 metre genç erkeklerde ise sırasıyla Göktuğ Demirbaş, Mustafa Demirbaş, Yiğit Efe Akbacı, Yusuf Çağrı Korkmaz ilk dörde girdi.

Kros koşusu genç erkekler kategorisinde Aliağa Anadolu Lisesi takım olarak birinci olurken genç kızlarda Alp Oğuz Anadolu Lisesi takım olarak ipi göğüsledi. Kros koşusunda dereceye giren yarışmacıların madalyalarını İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz verdi.

Ödül törenine Belediye Başkanı Serkan Acar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'nin aralarında bulunduğu birçok idari amir katıldı ve diğer branşlarda dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.

MASADA TENİSİNDE ANADOLU LİSESİ, SANTRANÇTA ALP OĞUZ

Satranç turnuvasına Alp Oğuz Anadolu Lisesi damga vurdu. Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri ilk üçte yer aldı ve İsmail Yıldırım birinci oldu. Masa Tenisinde ise Aliağa Anadolu Lisesi ön plana çıktı. Aliağa Anadolu Lisesinden İnanç Bilgin turnuvayı birinci tamamladı.

100, 200, 400 METRE SONUÇLARI

100 metre erkeklerde Eymen Atmaca ve 100 metre kızlarda Buse Akbaydoğan bitiş çizgisini ilk geçenler oldu. 200 metre erkeklerde Cem Alkan ve 200 metre kızlarda İremsu Ayaz koşuyu birinci bitirdi. 400 metre erkeklerde ise Yasin Köse ve 400 metre kadınlarda Naime Baydar koşuda ilk sırada yer aldı.

HANDE CAN UNUTULMADI

Geçtiğimiz günlerde okulunda geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Hande Can'ı sporcu arkadaşları unutmadı. Kendisi gibi atlet olan arkadaşları kros koşusunda sonra aldıkları kupayı Hande Can'ın anısına kaldırdılar. Kros koşusunda genç kızlar kategorisinde takım olarak 2. olan Ticaret Meslek Lisesi atletleri Hande Can için koştuklarını söylediler.

SPORCU SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI

1500 metre kızlar ve 2000 metre erkekler kategorisinde düzenlenen kros koşusunun bitiş yerinin Ord. Prf. Sebastian Lağuna Caddesinde yer alması genç sporcuların sağlığını tehlikeye attı. Caddenin Arnavut kaldırımlarla döşeli olması sporcuları sakatlayabilirdi. Çünkü kros koşularında bitiş çizgisine yaklaştıklarında sporcular tempolarını arttırır. Koşulan zeminin girintili ve çıkıntılı olması ayaklarda burkulmaya neden olabilirdi. Görüştüğümüz yetkililer kros koşusu yapılacak alanın olmadığı için koşuyu bu güzergahta yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler