131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

PETROL-İŞ’TE İKİLİ MÜCADELE

30 Kasım 2017, Perşembe 06:50

     


Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi 2 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği 10. Olağan Genel Kurulu’na 2 farklı liste ile gidiyor. Listelerin başkan adayları ile seçimler öncesi yaptığımız görüşmelerde her iki aday da birlik mesajı verdi

Geçtiğimiz hafta delege seçimlerinde 3142 üyenin oy kullandığı şubede gözler listelerde aday olan başkan adaylarına çevrildi. Mevcut Şube Başkanı Ahmet Oktay ile Petkim Baştemsilcisi Tuncay Kan’ın yarıştığı listelerden hangisinin seçileceği 2 Aralık Cumartesi Günü yapılacak seçimlerle belli olacak.

Petkim, Tüpraş, Ravago ,Star, Airliquide ve Saybolt işyerlerinde yapılan delege seçimlerinin ardından iki farklı liste ile genel kurula giden Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde listelerin başkan adayları ile yaptığımız görüşmelerde, ‘Sonuç ne olursa olsun işçiden yana bir sendikal anlayış kazansın!’ mesajı öne çıktı.

“6 iş yerinden 5’i listemizi tercih ediyor’

Mevcut yönetimde Şube Başkanı olan Ahmet Oktay, “Seçimlere günler kala çalışmalarımız önemli ölçüde iyi gidiyor diyebiliriz. Biz Aliağa Petrol İş Sendikası olarak temsil ettiğimiz herkesi kucaklayabilecek bir yapının oluşması için tüm ekibimizle çalışmalar yürüttük. Çabalarımız doğrultusunda işçi sendikası olarak her görüşten arkadaşlarımızın bu yapı içerisinde yer alabilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarımızda muvaffak olacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

En son örgütlü oldukları Ravago işyerinin de kendi listelerinden yana görüşlerini açıkladıklarını dile getiren Ahmet Oktay, “Örgütlü olduğumuz altı işyerinden beşi tercihini bizim listemizden yana yaptığını açıkladı. Dolayısıyla daha şimdiden net bir şey söylemek doğru olmaz ama sonucun bizim lehimize olacağını temenni ediyoruz.” ifadelerinde bulundu. Daha önceki seçimlerde 3-4 liste ile genel kurula gidildiğini belirten Oktay, bu hizmet yarışında iki farklı listenin olmasının Petrol-İş’in geleneğinde yer alan demokratik anlayıştan kaynaklandığını, tek liste ile çıkılsaydı problem olacağını buradan bir bölünme, parçalanma yorumu yapmanın doğru olmayacağını vurguladı.

Genel kurula gidilen süreçte ülke koşulları nedeniyle gerileyen işçi sınıfı mücadelesinin yeniden canlandırılması, tabanın iradesi ile oluşan bir sendikal anlayışın ve aşağıdan yukarıya doğru şekillenen bir sendikal yapının oluşması yönünde mesajlarında ön plana çıkacağını söyleyen Ahmet Oktay, “Bu genel kurulda taşeron sisteminin kaldırılmasından, iş cinayetlerinin önlenmesine kadar birçok talebimizi de yineleyecek, bu anlamda ileriki dönem çalışmalarımız için mücadele sözü vereceğiz.” dedi.

‘Petrol-İş üyesi herkesle birlikte ilerleyeceğiz!’

Seçim çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Petkim İşyeri Baştemsilcisi Tuncay Kan, “Devam eden seçim çalışmalarımızda parçalı bir yapı ortaya çıktı ancak her iki tarafta ortaya çıkan bu parçalı yapıyı birleştirme gayreti içerisinde olacaktır. Cuma gününe kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. İki liste ile seçimlere gidiyoruz ama bir arkadaşımız daha seçimlere tek başına girmek istediğini dile getirdi. Böylelikle 3 liste şeklinde giriyoruz seçimlere.” dedi.

Seçimlere farklı listelerle gidilmesinin nedenlerini farklı sendikal anlayışların etrafında bir yönetim oluşturma isteği olarak açıklayan Kan, “Mevcut başkan ile karşılıklı anlaşamadığımız noktalar ve güven problemi neticesinde ayrı liste ile seçime girme kararı aldık. Bizim listemizde siyasi olarak bir ayrımımız yok. Olaya sendikal anlayış çerçevesinde ‘üst kimliği Petro-İş olan herkesle beraber olacağız’ sözüyle bakıyoruz. Bu yapıyı bu çerçeve içerisinde kuruyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Farklı bakış açılarına sahip üyelerin kendilerini ifade edebilecekleri bir alternatif olması sebebiyle listelerin ayrıştığını ifade eden Tuncay Kan, arada herhangi bir kırgınlık ve çatışma olmaması için çalışmalarını çok dikkatli yürüttüklerini ve 3 Aralık günü tekrar birlikte mücadele yürüteceklerini vurguladı. Kan, “Bizler bundan sonra da birlikte mücadele edeceğiz. Hedefimiz yoğun baskının sürdüğü şu günlerde OHAL’e karşı demokrasi mücadelesi vermeye, sendikal harekete geriye düştüğü noktandan tekrar ivme kazandırmaya çalışacağız.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler