131019098
7 Mayıs 2024, Salı

MUHTARLARIN SESİ (1) Muhtar Şen: ‘Çanakkale Yolu güvenlik tehdidi oluşturuyor’

31 Temmuz 2017, Pazartesi 07:08

     


MUHTARLARIN SESİ

Aliağa’daki mahallelerin genel durumunu, şikâyetlerini ve yerel yönetimler hakkındaki fikirlerini soracağımız ‘Muhtarların Sesi’ adlı yazı dizimizde, her Pazartesi bir mahalle muhtarının görüşlerine yer vereceğiz…

Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen: ‘Çanakkale Yolu mahalleli için güvenlik tehdidi oluşturuyor’

Bu hafta Kültür Mahallesi Muhtarı, nam-ı diğer ‘Marko Muharrem’, Muharrem Şen ile yaz dönemine girdiğimiz şu günlerde mahallesinde tamamlanan çalışmalardan bahsettik.

Öncelikle Kültür Mahallesi’nin teknik çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğundan bahseden Şen, elektrik, su ve kanalizasyon çalışmalarının akibetini detaylandırarak “Bizim mahallemizde kanalizasyon hatları bitti. Su hatalarının yüzde yetmişe yakını bitti. Belli bölgelerin elektrik hatları yer altına indi. 229, 230, 231, 232, 233 numaralı sokakların da elektrik hatları yer altına iniyor.” dedi.

Muhtar Muharrem Şen, Kültür Mahallesi’nin en önce halledilmesi gereken sorunun ise mahallenin tam ortasından geçen Çanakkale Yolu olduğunu, trafik yoğunluğunun can güvenliği açısından mahalle halkı için tehlike oluşturduğunu söylüyor. Ayrıca, yolda bulunan iki adet alt geçit aydınlatmalarının camlarının sürekli kırılıp, özellikle gece karanlığında tekin olmayan bir takım olaylara neden olduğunu, kış aylarında ise su baskınları nedeniyle yayaların kullanımına kapandığını vurguladı. Bu konuda yetkililere defalarca dilekçe verdiklerini aktaran Muharrem Şen, bu konunun mahallelinin güvenliği için bir an evvel çözümlenmesini istiyor. Mahalledeki alt yapı çalışmalarının ardından, estetik ve kullanım rahatlığı açısından da daha sağlıklı olduğuna inandığı taş sokakların yerine belediye tarafından asfalt atıldığını söyleyen Şen, “24 sokağa atılan asfalt yazın sıcakları arttırır, kışın da yağmur suyunu emmediği için sele ve su baskınlarına neden olur. Tüm dünyada sokaklara taş döşenirken maalesef Aliağa’mızda çağ dışı bir uygulamaya gidiliyor.” dedi. Yollarda kasislere olan ihtiyaçlara da dikkat çeken Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen, anons sitemlerin de geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Aliağa’nın gelişen sanayisine dair görüşlerini dile getiren Muharrem Şen, “Aliağa çok hızlı bir şekilde büyüyor. Ama bu büyüme sağlıklı ilerlemiyor. Şu an Aliağa’da doksan bin kayıtlı, otuz bine yakında kayıt dışı nüfus var. Bu hızlı ve kontrolsüz artış kent sakinleri ile yeni gelen vatandaşlar arasında uyum sorunu yaşanmasına neden oluyor.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler