131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

ÇAMURLA RENKLERİN DANSI

23 Aralık 2016, Cuma 06:26

     


Bol seçeneği ve indirimli şok fiyatlarıyla yılbaşında sevdiklerini sevindirmek isteyenlerin hediyelik bulmasına çözüm ortağı olan SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri İzmir’de ilgiyle takip ediliyor. Organizasyon ziyaretçilerini mutlu ettiği kadar katılımcılarını da mutlu ediyor. Sanatını sergileme fırsatı yakalayan katılımcılar için ortam çok farklı bir anlam taşıyor. Namı ülke sınırlarını aşan çini sanatçısı Ünal Şengül çamurla renkleri dans ettiren ender kişilerden biri. İngiltere, İspanya, Brezilya, Güney Kore ve Yunanistan başta olmak üzere birçok ülkedeki çini ve seramik severlere ürünlerini gönderen sanatçı Şengül, standında ziyaretçilerle yakından ilgileniyor.

USTA ELLERDE ŞEKİLLENİYOR

Çini ve seramik denilince ilk akla gelen kentlerden birisi olan Kütahya'da yaşayan Ünal Şengül, hayalini kurduğu hediyelikleri gerçeğe dönüştürmenin hazzını yaşadığını söylüyor. Yaptığı işe çamurla renklerin dansı nitelendirmesi yapan Şengül, 300’e yakın farklı çeşidi çini tutkunlarının beğenisine sunduğunu ifade ediyor. Şengül, “Bu işe çıraklığından başladım. Çeyrek asrı geride bıraktım. Yaklaşık 20 ülkeye ürün gönderiyorum. Bin metrekarelik bir alanda benimle birlikte 20 arkadaşım çalışıyor. Fuarlarda kurduğumuz stantlarda mutlaka bulunuyorum. Üretimlerimize ziyaretçilerin yaklaşımlarının nasıl olduğunu bir anlamda test ediyorum. Ürün tasarımlarımızın yüzde 60’ı anonim yüzde 40’ı kendimize has özel tasarım. İzmir’de zevk sahibi çini meraklısı takipçilerimiz var. Çamurun ellerde şekillenmesi, ateşle sınanması, renklerle bezenmesi muhteşem eserleri ortaya koyuyor. Bu hediyelikler, hediye edeni de hediye alanı da mutlu ediyor. Müşterilerimizi mutlu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz”dedi.

İzmir Bayraklı’daki Tepekule Kongre Merkezi’ndeki SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri 30 Aralık akşamına kadar sürecek. Gençiz Fuarcılık’ın Kültürpark Basmane kapısı, Bayraklı Belediyesi’nin ilçedeki Sevgi yolundan kaldırdığı servisler ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor. (DERYA SÜNER)  







 
Son Eklenen Haberler