131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

DSP ALİAĞA’DA ARANAN KAN BULUNDU MU?

8 Haziran 2016, Çarşamba 09:01

     


Demokratik Sol Parti’nin Aliağa’daki ilçe başkanı arayışında son düzlüğe girildi. Uzun yıllar ilçede partisini başarıyla temsil eden ve DSP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Emircan’ın aktif siyasetten çekilmesi üzerine, uzun dönemdir belirsizlik yaşanan ilçe başkanlığı görevi için yapılan görüşmelerde isimler de netleşmeye başladı.

Mehmet Emircan’ın 2014 yerel seçimlerinde aday olmak üzere  partisinin ilçe başkanlığı görevinden ayrılmasıyla yerine İbrahim Bilgiç getirilmişti. Daha sonra CHP’deki karışıklıklar yüzünden partisinden istifa ederek DSP’ye geçen Hakkı Ülkü’nün belediye başkan adayı gösterilmesi üzerine Emircan adaylık başvurusunu geri çekmiş fakat ilçe başkanlığı görevine dönmemişti. O dönemden bu yana İbrahim Bilgiç’in iş yoğunluğu dolayısıyla İlçe Başkanlığı göreviyle ilgilenememesi, ilçede DSP’yi pasif hale getirmişti.

DSP İzmir İl Başkanı Aygül Karahan’ın teşkilatlanma için yürüttüğü mekik diplomasisi sonunda meyvelerini verdi. Bu güne kadar Aliağa Belediyesi Yazıişleri eski müdürü Sami Toydemir, gazeteci Erol Özobut, sigortacı Figen Düzkaya ve işadamı Osman Kocabıyık’ın da aralarında bulunduğu pek çok isimle yapılan görüşmeler neticesinde ilçe başkanı olacak ismin netleştiği ve kendi yönetimini kurmak üzere görevlendirildiği güvenilir kaynaklarca belirtiliyor.

Daha önceki ziyaretlerinde oldukça iddialı konuşan DSP İzmir İl Başkanı Aygül Karahan, önümüzdeki seçimlerde sadece iktidarı değil, İzmir’de en az 5-6 ilçe belediye başkanlığını da hedeflediklerini belirtmiş, bu nedenle ilçe teşkilatlarına özellikle önem verdiğini dile getirmişti.

 







 
Son Eklenen Haberler