131019098
19 Mart 2024, Salı

CHP’DE SEÇİM GÜNÜ

9 Aralık 2017, Cumartesi 06:14

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 12. Olağan Kongresi bugün gerçekleştirilecek. Tek liste olarak gidilecek olan seçimde mevcut Başkan Özcan Durmaz yeniden ilçe başkanlığına aday olacak.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 12. Olağan Kongresi bugün, 10.00 - 17.00 saatleri arasında Aliağa Belediyesi Meclis ve Konferans Salonu’nda yapılacak. Tek liste olarak gerçekleştirilmesi beklenen kongrede mevcut başkan Özcan Durmaz yeniden CHP İlçe Başkanlığı’na aday olacak. Divan başkanlığını CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın yapacağı kongreye çok sayıda partilinin de katılımı bekleniyor. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, kongre öncesi yaptığı açıklamada, “İlçe başkanını, ilçe yönetimini ve il delegelerini seçeceğimiz demokrasi şölenimize tüm partililerimizi ve hemşerilerimizi bekliyoruz. Kongremizin divan başkanlığını bölge milletvekilimiz ve partimizin Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır yapacak.” dedi.

DURMAZ: ‘KONGREMİZ TARİHİ ÖNEME SAHİP BİR SÜREÇTE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR’

Geçmiş dönem çalışmalarının değerlendirileceği, gelecek çalışma dönemine ilişkin siyasi vizyonlarının konuşulacağı kongreyi tarihi öneme sahip bir süreçte gerçekleştirdiklerini vurgulayan Durmaz, “Bu kongremizde seçilecek olan yeni ilçe yönetimimiz ülkemiz ve ilçemiz açısından çok önemli olan yerel ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimini yönetecek. Yeni yönetimimiz Aliağa’da yerel seçimleri kazanarak Aliağa’nın hak ettiği yerel iktidarı kuracak, ülkemizin en kritik seçimi olan 2019 genel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de Aliağa’dan en güçlü desteği sağlayacaktır. Partimizin kendi içinde en güçlü beraberliği yakaladığı, tek vücut olarak tüm gücüyle dışa dönük mücadeleye hazır olduğu bu dönemde yapacağımız ilçe kongremizin partimize ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

YEŞİLTEPE: “AYRILMAYACAĞIZ, AYRIŞTIRMAYACAĞIZ”

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen delege seçimlerinde Durmaz’a karşı liste çıkaran Sebahattin Yeşiltepe ise kongre öncesi yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yeşiltepe, “Delege seçimlerinde partinin ileri gelenleri olarak kendi adaylığımızı koyduk. Adaylığımızın nedenleri Aliağa halkına dokunmak, partimizi daha ileri seviyeye getirmekti. Ama sonuç itibariyle bize talep olmadığını gördük. Bizim o süreçte stratejimiz belliydi. Ayrılmayacağız, ayrıştırmayacağız, bölünmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz dedik. İlçe kongremizde de aynı anlayışla devam edeceğiz. Yerel ve genel seçimlere hazırlıklı olabilmek için partide tabanla kopukluğun giderilmesi gerektiğine inananlardanız. Partimizde göreve gelecek yeni yönetimde yer alacak arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler