ÖDÜLLER EGE ÜNİVERSİTESİ’NİN

5 Haziran 2017, Pazartesi 09:57

     


Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından gıda sektöründe yenilikçi fikirlerin oluşması için “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla düzenlenen V. Uluslararası Gıda AR-GE Proje Pazarı’nda Ege Üniversitesi ödülleri topladı.

Araştırmacı, Lisans, Lise, Gıdalarda Yeşil Üretim Uygulamaları ve Gelenekten Geleceğe Özel kategorilerinde 54 projenin yarıştığı ve toplam 10 ödülün verildiği yarışmada, Araştırıcı Kategorisinde Ege Üniversitesi’nden Filiz İçier’in Proje Yöneticisi olduğu “Vakum Altında Ohmik Evaporasyon İşlemi ile Meyve Sularının Konsantre Edilmesi” isimli proje birinci olurken aynı kategoride Ege Üniversitesinden Sedef Nehir El’in yönetici olduğu ‘’Bir Mansiyon karışı: 3 Kullanım’’ isimli proje üçüncü oldu. Ege Üniversitesinden Ecem Akan’ın yönetimindeki “Sebzeli Fermente İçecek Üretiminde Su Kefiri Kullanımı’’ isimli proje ise “Gelenekten Geleceğe ürün tasarımı” Özel Kategorisinde ödüle layık görüldü.

(HABER MERKEZİ)