131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

GÜLEN OKULLARINA ALİAĞALI KAYYUM

1 Ağustos 2016, Pazartesi 06:20

     


İzmir'de, darbe girişimi soruşturması kapsamında Yamanlar Koleji'nin de aralarında bulunduğu 29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema ve Şelale şirketlerine kayyum atandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şirketlere İzmir'den kayyum olarak atanan 2 avukattan biri Aliağa'dan Çağlar Akıncı oldu.

İzmir’de, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/PDY ile bağlantılı olduğu iddia edilen Sema A.Ş. ile Şelale A.Ş.’ye kayyum olarak 6 Kayyum ve bir Kayyum Heyeti Başkanı atandı. İzmir'den kayyum olarak atanan 2 avukattan biri olan Aliağalı avukat Çağlar Akıncı, "21 Temmuz'da görevimiz başladı. Şu anda şirket devletin kontrolü altında, biz de onu yönetiyoruz." dedi.

KAPATMA KARARI VERİLDİ

23 Temmuz'da çıkan kanun hükmünde kararname kapsamında kapatılmasına karar verilen okullarda yönetimin kayyumlar tarafından devralınmasından sonraki süreci anlatan Akıncı, "21 Temmuz'da görevimizin başlamasıyla ilk olarak Bozyaka'daki anaokuluna gittik. Yönetimi ele alarak kararı tebliğ ettik. Okulun ismini '15 Temmuz Şehitleri' ortaokulu olarak değiştirdik ve faaliyetleri devraldık. 23 Temmuz tarihinde Kayyum olarak atandığımız şirkete bağlı okulların kapatma kararı çıktı. Biz okulları kapattık, devlete teslim ettik. Bu karar üzerine bizim yönetimimiz de fesih oldu ve okulların yönetimini Milli Evrak'a devrettik. Şirketin bünyesinde biz hala faaliyet gösteriyoruz. Şirketlerin var olan vergileri, davaları ve borçlarına ilişkin takip sürecini devam ettiriyoruz. Bundan sonra Milli Emlak'ın nasıl bir politika izleyeceğini bilmiyoruz. Şu anda şirket devletin kontrolü altında, biz de onu yönetiyoruz. Şirketin tasfiyesini yapacağız, mahkemeleri devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Kapatılan okullardaki öğrencilerin eğitim süreçlerinin nasıl devam edeceğine ilişkin bir kararname beklendiğini belirten Akıncı, "Okulların yönetimini devralmaya gittiğimizde çok istifa geldi. Çok sayıda veli de kayıtları geri almak üzere başvuruda bulundu. Büyük ihtimalle o öğrencilerin hepsi başka bir okula kayıt yapılmış durumda. Eğer ihtiyaç olursa, İl Milli Eğitimle ortak yürütülen çalışmalar kapsamında o okullar tekrar devlet okulu olarak öğrencilere açılacaktır." dedi. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler