131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

MESLEK HAYATINA UĞURLANDILAR

2 Haziran 2016, Perşembe 06:33

     


Aliağa Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM), 2015-2016 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Tesisat açık meslek lisesi, makine, çocuk gelişimi, elektrik ve kimya bölümlerinde eğitim gören 192 öğrencinin mezuniyete uğurlandığı tören Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

HABAŞ Fabrika Müdürü Haşim Ayten, Ticaret Müdürü Fikri Çelik, Danışman Nilgün Erhan, Koordinatör Mustafa Akınç, Satın Alma Şefi Bünyamin Şeker, Şantiye Şefi Gökhan Çelimli ve Okul Müdürü Kazım Sayın'ın katılım gösterdiği törende, öğrenci velileri ve öğretmenler de öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak oldu.

SAYIN, "MESLEK SAHİBİ BİREYLER YETİŞİYOR"

Mezun olan öğrencilere belgelerinin dağıtıldığı törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Kazım Sayın yaptı. Konuşmasında mesleki eğitimin önemine değinen Sayın, "Meslek lisesinde eğitim alan her öğrenci sanatkar ve meslek sahibi bir birey olarak mezun olurken çevredeki sanayi kuruluşlarının eleman ihtiyacını karşılıyor. Bu anlamda biz de üstlenmiş olduğumuz sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Her geçen yıl öğrenci sayısının arttığı okulumuza önümüzdeki yıl 400 öğrenci daha kabul edeceğiz. Önümüzdeki dönemde mevcut 6 bölüme ek olarak açılacak endüstriyel otomasyon ve metalürji bölümleriyle okulumuzda nitelikli elemanlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Yeni binamızda eğitimine devam eden öğrencilerimiz LYS'de çok güzel başarılar elde ettiler. İş güvenliği ve sağlığının da ön planda olduğu okulumuzda öğrencilerimiz kartlı giriş çıkışlarla, modern sınıf ortamında eğitim fırsatı elde etti. Okulumuzun yapımını sağlayan ve bugüne kadar maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Mehmet Başaran'a sonsuz teşekkürlerimi sunarken mezun öğrencilerimize hayatta başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

HABAŞ YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR

Okul Müdürü Kazım Sayın'ın ardından söz alan HABAŞ'tan Danışman Nilgün Erhan ise firma olarak eğitime ve meslek lisesine desteklerinin her zaman devam edeceğini belirterek mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dilediğini ifade etti. Konuşmaların ardından Okul Müdürü Kazım Sayın okulun yapımında emeği geçen HABAŞ Yetkilileri Haşim Ayten, Fikri Çelik, Nilgün Erhan, Mustafa Akınç, Bünyamin Şeker ve Gökhan Çelimli'ye teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Mezuniyet töreni öğrencilerin diplomalarını almaları ve keplerini havaya fırlatmalarıyla devam etti. Törenin sonunda mezun olan öğrenciler törene katılarak kendilerine mezuniyet belgesi veren protokol üyeleri ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler