131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

EMEKLİLERDEN ERKEN MAAŞ TEPKİSİ

2 Eylül 2016, Cuma 06:25

     


DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, yaptığı basın açıklamasıyla, emekli maaşlarının Kurban Bayramı’ndan önce ödenecek olmasını eleştirdi. Yeşiltepe, “Yetmeyen maaşımı 40 gün harcayacağım” dedi.

Emekli-Sen Aliağa Şubesi, emekli, dul ve yetim aylığı alanların Eylül maaşını Kurban Bayramı’ndan önce alacak olmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, konuşmasının başında 15 Temmuz darbe girişimine değindi. Darbenin nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını belirten Yeşiltepe, darbelerin her zaman ülkenin geri kalmasına ve karanlığa itilmesine neden olduğunu vurguladı. Yeşiltepe, “Biz ne din ticareti yaptık, ne de cemaatle bir olup ülkenin yönetim kademelerine girip, ülkeyi cemaat cennete yaptık. Bazıları kandırıldık safsatası ile kendilerini aklama ve yalakalık yapma yarışına girdiler. Biz ülkeyi yönetenlere, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini defalarca okumalarını tavsiye ederiz” diye konuştu.

“AZRAİL’İ BEKLEYEN HASTALARA DÖNDÜK”

Geçtiğimiz günlerde, basın kuruluşlarında ‘müjde emeklilere maaşları erken ödenecek’ başlığıyla ikinci bir maaş verilecekmiş gibi haberlerin yer aldığını ifade eden Yeşiltepe, “ Benim kendi maaşımı erken verecekler. Yani yetmeyen maaşımı 40 gün harcayacağım. Üstelik önümüzde kurban bayramı var. Bu yetmeyen maaşımla kurban alacağım, torunlarıma, çocuklarıma harçlık vereceğim. Bunun neresi müjde? Azrail’i bekleyen hastalara döndük. Bayramda, kim bize kurbandan pay verecek diye bekler olduk. Kurban ziyaretine gelecek komşularımıza şeker, kolonya bile veremez hale geldik. El insaf diyoruz “ diye konuştu.

“BİR GÜN SİZ DE EMEKLİ OLACAKSINIZ”

Erken maaş yerine farklı çözümlerin üretilebileceğini vurgulayan Yeşiltepe, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Hiç olmazsa bir bayram ikramiyesi verilemez miydi? Bırakalım ikramiyeyi, intibak yasası çıkartılsa hükümetin ekonomisi mi batacak? Promosyon verilse bankalar mı batacak? Sağlıkta katkı payı kaldırılsa hastaneler mi kapanacak? Yerel yönetimler emeklilerin ulaşımını, sağlığını ve benzeri hizmetlerini ücretsiz yapsa belediyeler mi kapanacak? Bu hakları istemek kötü mü? Biz kalan ömrümüzü insanca yaşayarak geçirmek istiyoruz. Bizi yönetenler unutmayın, bir gün sizde emekli olacaksınız. Bizlere bu haklarımızı gasp etmeden verseniz insanca yaşar, bilgilerimizi, becerilerimizi geleceğe taşır, mutlu, güzel bir gelecek yaratma konusunda çaba harcarız. Biz emekliler vergisini kaçırmadan, her zorluğa karşı emeğimizi ve altın terimizi satarak zorluklar içerisinde emekli olduk. Şimdi çektiğimiz zorluklara bakın, yeter artık diyoruz. Hükümete sesleniyoruz, hatta haykırıyoruz. Kalan ömrümüzü insanca yaşamak istiyoruz. Bir gün sizde emekli olacaksınız. Hakkını aramayan, örgütlü olmayan toplumlar karanlığa mahkumdur. “

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler