131019098
7 Mayıs 2024, Salı

EMEKLİ SEN’DEN DENİZ’LERİ ANMA KAHVALTISI

8 Mayıs 2017, Pazartesi 07:30

     


DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şubesi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak üzere geçtiğimiz Cumartesi bir dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Sahl Kafe’de düzenlenen kahvaltıya CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Alper Yücel, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal süslü, İzmir Bakırçay Havzası Balkan Rumeli Göçmen Dernekleri Başkanı Gürol Türkmentepe, CHP’li Belediye Meçclis Üyeleri Erol Güngör ve Ulviye Öztürk, 22. Dönem CHP milletvekili ve Aliağa Belediyesi Eski Başkanı Hakkı Ülkü, CHP milletvekili adayları Nurgül Uçar ve Ülkümen Rodoplu, Ali Kemal Elitaş, Eğitim İş Aliağa Şube Temsilcisi Mustafa Gök, DİSK Emekli Sen Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, CHp Aliağa İlçe eski Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu ve çeşitli basın kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Radyo Sahil Haber Müdürü Ediz Öztürk’ün yaptığı programın açılış konuşmasını yapan Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe “Bizler geçmişimizden öğrendiğimiz mücadeleyi geleceğimize aktarmakla yükümlüyüz, çünkü bize öğretenlere borcumuzu ancak böyle ödemiş ve yad etmiş oluruz. Dostlar, bize hayata dair öğretilen ise şunlardı: Bir eylemde yanındaki arkadaşına güvenmeyi, hayatı paylaşmayı, onurlu yaşamayı, dostluğu, inadına direnmeyi, celladına karşı dik durmayı, insanlığı sevmeyi, doğa ile barışık yaşamayı, Nazım’ın ‘bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine’yi, Sabahattin Ali’den ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ı, Hasan Hüseyin’den ‘Acıyı bal eyledik, sıradı yol eyledik, geldik bu güne’ demeyi, Ahmet Arif’ten ‘Dağlarına bahar gelmiş memleketimin, haberin var mı taş duvar, demir kapı, kör pencerem’ demeyi, Enver Gökçe’den ‘Gel aslanım İzmir’den, mamak’tan, Erzincan’dan, Kemah’tan düşmanların selam ister gezden, gözden arpacıktan’ demeyi ve Can Yücel en önce göğüsledi ipi.” diyerek gözyaşları içinde şairin ünlü Aşk Olsun şiirinden dizeleri okudu.

Deniz, Yusuf ve Hüseyin’lere de konuşmasında yer veren Yeşiltepe “Onlar 68 kuşağının günümüze kadar gelen yiğit fidanları idiler, kısacık ömürlerinde hep dik durdular, celladının yüzüne tükürerek onurlu yaşamayı ve yaşatmayı öğrettiler.” Şeklinde konuştuktan sonra tüm katılımcıları üç fidan için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Aliağalı sanatçılardan oluşan Grup Giz’in türküleriyle renklendirdiği kahvaltıda Emekli Sen’e katkılarından dolayı CHP Aliağa İlçe eski Başkanı Şefik Tereci’ye 22. Dönem CHP Milletvekili ve Aliağa Belediye Eski Başkanı Hakkı Ülkü, Aliağa Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Pınarbaşı’na CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Can Radyo Gökhan Kafalı’ya DİSK Emekli Sen Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, İz Gazete’den Ümit Kartal’a Bergama CHP İlçe Eski Başkanı İdris Yavuz Yılmaz tarafından plaket takdim edildi. (DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler