131019098
7 Mayıs 2024, Salı

TRAFİK HAFTASI ALİAĞA’DA DA KUTLANIYOR

12 Mayıs 2017, Cuma 06:39

     


Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası, yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Aliağa Şoförler Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri ve İlçe Jandarma Trafik Ekipleri tarafından Demokrasi Meydanı’nda stant açıldı. Standa, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile belediyenin itfaiye ekipleri de destek verdi. Etkinlikler kapsamında, Trafik Denetleme Büro Amiri Başpolis İsmail Hakkı Ergün ziyaretçileri bilgilendirdi. Standı Aliağa Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, kurum müdürleri, öğrenciler , şoförler ve çok sayıda vatandaşlar ziyaret etti.

Simülasyon aracını inceleyen Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, vatandaşların aracı görme ve deneme fırsatı elde ederek, emniyet kemerinin önemini daha iyi anladığını belirtti. Etkinlikte motosiklet sürücülerine kask dağıtılarak kaskın önemine vurgu yapıldı. Aliağa Şoförler Odası Başkanı Salih Yiyitalp ise, kazalarda emniyet kemerinin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu belirterek, "Meydanda sinevizyondaki kazaların görüntüleri ile Simülasyon aracındaki uygulamada gördüğünüz gibi emniyet kemeri çok önemlidir. Biz odamıza kayıtlı olan esnafımıza haftada en az bir kere emniyet kemeri takmaları için mesaj atıyoruz. Buradaki vatandaşlara sesleniyorum; araç kullanırken lütfen emniyet kemerinizi takarak çocuklarınıza örnek olun. Sizler bizim için önemlisiniz” dedi. Etkinliklerin, Trafik haftası boyunca ilçedeki ilkokullarda trafik polislerince verilecek uygulamalı eğitimlerle devam edeceği belirtildi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler