131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

PETKİM TİS GÖRÜŞMELERİNDE GELİŞME YOK

12 Haziran 2017, Pazartesi 06:26

     


Petkim ve Star Rafinerisi, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin 9. oturumunda da bir ilerleme kaydedilemedi. Petrol-İş Sendikası, işverenin tavrı değişmezse 16 Haziran’da yapılacak olan görüşmeye katılmayacak.

Petrol-İş Sendikası ile Petkim ve Star Rafinerisi yetkilileri arasında uzunca bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde bir ilerleme kaydedilemedi. Sendika yetkilileri ve işveren temsilcileri arasında 9 Haziran’da İstanbul’da yapılan 9. Oturum, maddeler üzerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle gergin geçti. Petrol – İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

“TAVIR DEĞİŞMEZSE GÖRÜŞMENİN ANLAMI YOK”

İşveren temsilcileri ile yaptıkları 9. oturumda da sözleşmedeki herhangi bir maddenin geçmediğini ifade eden Oktay, “Hem Star Rafinerisi’nin, hem de Petkim’in Toplu İş Sözleşmesi’nde herhangi bir madde geçmedi. Vardiyalarımıza bu konuyla ilgili açıklama yaptık. Önümüzdeki haftayı sıkıntılı bir şekilde geçireceğiz. Sendika şube yönetimi olarak eylem yapılıp yapılmaması ile ilgili bir değerlendirmede bulunacağız. Bu değerlendirmenin sonucunda bir program yapacağız. İşveren temsilcileri ile tekrar görüşmek için 16 Haziran’a gün alındı. Ama biz, ‘Toplu İş Sözleşmelerini iyi bir noktada bitirmek amacıyla bir araya geleceksek gelelim’ diyerek, işverenin sergilemiş olduğu bu tavırla bir araya gelmenin bir anlamının olmayacağını kendilerine söyledik. 9 oturum gergin bir şekilde geçti. Ayın 16’sına kadar düşünüp, taşınıp taleplerimize cevap verecek şekilde masaya gelirlerse müzakereye hazır olduğumuzu kendilerine ilettik.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler