131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

ALİAĞA’DA BİR KENAN SOFUOĞLU YETİŞİYOR

12 Ağustos 2016, Cuma 06:04

     


Aliağa’da geleceğin motosiklet şampiyonlarından , 9 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi Aras Efe Yıldırım ailesinin yaptıkları fedakarlıklarla kupaları kazanmaya devam ediyor.

Dünya şampiyonu milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun da takip ettiği Sakarya’nın Akyazı ilçesinde düzenlenen Süpermoto Türkiye Şampiyonası’nın 2. ayak yarışında 50 cc kategorisinde ikinci gelen 9 yaşındaki Aras Efe Yıldırım, yarışmalara her gün Kapalı pazaryerinin otoparkında hazırlanıyor. Küçük motosikletini âdeta dans eder gibi sürerek kendisini seyredenlere hayran bırakan, Kendisine her zaman Kenan Sofuoğlu’nu örnek aldığını söyleyen Aras “Yarışmalarda onun gibi dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım, pistlerde bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum” dedi.

Aliağa ‘da rafineri şirketinde çalışan ve Ege Motosiklet Kulübü Başkanı Erdoğan Yıldırım ile ev hanımı Ferya Yıldırım çifti, oğulları Aras Efe Yıldırım’ın yarış kariyeri için şehir şehir çocuklarının peşinden giderek destek olup idealini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Baba Erdoğan Yıldırım, ailesi olarak çocuklarını idealini gerçekleştirmesi için ellerinden geldiği kadar destekleyeceklerini söyleyerek “Aras Efe ilk başlarda motosikletten düşeceğim diye çok korkuyordu. Bir kere düşünce üzerinde bulunan elbiselerin ne kadar kendisini koruduğunu anladı. üzerindeki elbiseler TMF tarafından hediye edildi. Aras şu anda 9 yaşında, 50 cc motosikletle yarışıyor. Onu bir üst kategoriye çıkartarak 65 cc’de yarıştıracağız. Şu anda elimizdeki imkanlarla çocuğumuza destek veriyoruz. Herkesin de bizlere destek vermesini istiyoruz” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler