131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

İŞÇİ VE İŞVEREN ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

12 Eylül 2017, Salı 06:30

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), işveren ve iş arayanları Aliağa Ticaret Odası Kariyer Portalı’nda buluşturuyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), ilçede faaliyet gösteren ve Oda üyesi işverenler ile iş arayanlar arasında bir insan kaynakları köprüsü kurarak, her iki taraf için istihdam sürecinin daha etkin yürütülmesi amacıyla ‘kariyer portalı’ oluşturdu. Bölgede iş ve personel arayanları www.kariyer.alto.org.tr adresinde online ortamda buluşturacak olan portal istihdam faaliyetlerine aracılık edecek. Oluşturulan portalda işverenler aradıkları nitelik ve pozisyona göre iş ilanı verebilecek ve iş arayanlarda ilana başvuru yapabilecek.

ÜYELER İLAN VEREBİLECEK

Kariyer portalını iş arayan kişilerin uygun işlere yerleştirilmeleri ve firmaların da nitelikli personel bulma sorununa çözüm getirebilme amacıyla hizmete sunduklarını söyleyen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Günümüzün en etkin iletişim kanalı haline gelen internet, işverenler ve iş arayanlar arasında da çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. İnsan kaynakları konusunda geliştirilmiş internet siteleri, işverenlerin aradıkları nitelikteki personele hızlı bir şeklide ulaşabilmelerini sağlamakta aynı zamanda iş arayanların da niteliklerine uygun işi çok daha hızlı bir şekilde bulabilmelerine olanak tanımakta. Bu düşünceden hareketle projemiz, işverenlerin işgücüne ihtiyaç duydukları anda iş ilanlarını mümkün olan en kısa sürede, en geniş kitleye ulaştırılmasını sağlamayı hedefliyor. Bununla birlikte bir diğer hedefimiz de Aliağa’da iş arayan kişilerin portalımızda kendilerine uygun iş ilanı olması halinde bundan anında haberdar olabilmelerini sağlayarak başvuru yapabilmelerini hedefliyoruz” dedi.

ÜYELERE ÇAĞRI

Hizmete sunulan veri tabanında Aliağa’da işçi arayan firma ve iş arayan personel portföyüne kolaylıkla erişebileceğini ifade eden Saka, “Odamız üyesi firmalar insan kaynakları birimlerinde kullanmak üzere, ücretsiz bir işveren hesabı oluşturabilecekler. Açılan hesap sayesinde üyelerimiz ihtiyaçları doğrultusunda iş ilanı verebilecek ve iş arayanlarda portal üzerinden ilana başvuruda bulunabilecekler. Bu kapsamda üye firmalarımızdan birisi aradığı pozisyon ve nitelikleri belirten ilanı veri tabanımızda yayınladı ve başvurular devam ediyor. Ben bu noktada personel arayan tüm üyelerimizi, oluşturduğumuz kariyer portalı üzerinden ilan vermeleri çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

PERSONEL ARAYIŞINA ONLİNE ÇÖZÜM

Aliağa’nın sanayi kenti olduğuna ve bölgede faaliyet gösteren firmaların personel bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken ALTO Başkanı Saka, “Aliağa’da yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalar, ‘Kurduğum fabrikaya Aliağa’da nitelikli personel bulabilecek miyim?’ sorusuyla karşı karşıya kalıyor. İş arayışında olanlar ise işverene özgeçmişlerini ulaştırmakta zorlanıyor. İş arayan ve işvereni en kolay yoldan buluşturmak üzere geliştirdiğimiz projeyle, Aliağa'ya önemli bir hizmeti vermiş olacağımızı düşünüyorum” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler