131019098
7 Mayıs 2024, Salı

'KARIŞAMAZSINIZ'

13 Eylül 2017, Çarşamba 06:25

     


İzmir'in 35 kanaat önderi kadını, son zamanlarda artan cinsel istismar ve kıyafet saldırılarına karşı bir araya gelerek, tepki göstermeye hazırlanıyor.

Toplumda sosyal yara haline gelen konulara dikkat çeken projeler gerçekleştiren İzmirli müzik eğitmeni ve sivil toplum savunucusu Muharrem Dayanç, bu kez kadınları rahatsız eden, kıyafet saldırılarına karşı kamusal bir tepki ortaya koyacak. Projeye İzmir'in alanlarında tanınan ve öncülük edenn 35 kadın kanaat önderi de destek verecek. Düzenlenecek gecede İzmirli kadınlar, son aylarda artan, 'şortu yüzünden dayak yedi', " Bu kıyafetle dolmuşa binemezsin", "Bu kıyafetle buraya giremezsin gibi toplumsal dayatmaları yansıtan kıyafetleri taşıyan gençlerle birlikte podyumda yürüyecek. Müzik dinletilerinin de yer alacağı gece ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Toplumsal bir uzlaşı ve barış mesajı vermeyi amaçladıklarını belirten Dayanç, "Kadını kıyafet üzerinden üniforma içine sokan bir anlayış gittikçe baskınlaşıyor. Bizler, kadının özgürleşmesinin toplumun özgürleşmesiyle eşdeğer olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Dayanç, İzmir'in çağdaşlığı, eşitliği, eğitimi ilke edinmiş kadınlarını biraraya getirmekten mutlu olduklarını ayrıca geceye duyarlı herkesi beklediklerini ifade etti. Gecede Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti, özgür ve saygın bir yaşamın öncülerinden 101 yaşındaki Ayşe Mayda da sahnede yerini alacak.

Ayrıca gecede “Ne giyeceğime karışamazsınız ”demek için podyuma çıkacak isimler arasında, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü, Türk etnolog Sabiha Tansuğ, İzmir Ekonomik Kalkınma Kordinasyon Kurulu Başkanı Şerife Eren, Kıbrıs İzmir BaşKonsolosu İpal Emin, yazar Canan Tan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Gazeteci Yazar Dilek Gappi'nin yanı sıra Aysel Öztezel, Betül Elmasoğlu, Mukadder Özden, Neptün Soyer, Huriye Serter, Zeliha Toprak, Berkay Eskinazi, gibi isimler de podyumda gençlerle olacak.

Bir sivil toplum dayanışması olan 'Karışamazsınız' gecesi 13 Eylül Çarşamba (bugün) saat 18:00'de Kaya İzmir Termal Otel Convention Center da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Sunuculuğunu Mehmet Necati Şentürk’ün yapacağı gecede Karşıyaka Belediyesi Orkestrası Quartet grubu da klasik müzik dinletisi ile sahne alacak.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler