131019098
7 Mayıs 2024, Salı

PETKİM’DE İŞTEN ÇIKARMALAR DÜN DE DEVAM ETTİ

16 Mayıs 2017, Salı 06:14

     


TÜPRAŞta TİS sürecinde işçilerin bekleyişi sürerken PETKİM de ise terror örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen personelin iş akitlerinin feshedilmesine devam ediliyor.

PETKİM’den dün de valilik kararı ile sabah 4 işçi oglen 2 işçi olmak üzere gün içinde 6 işçinin işten atıldığı öğrenildi. Geçen Perşembe’den bu yana atılan işçi sayısı 15’e ulaşırken, 15 Temmuz’dan sonra OHAL süreci ve Valilik kararı ile işten atılan işçi sayısı 50’yi geçti.

“KURBAN SEÇİLDİM”

Bu kapsamda iş akdi feshedilenlerden Onur Ulu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kendisinin sivil hayatında karıştığı herhangi bir kavga ya da sabıka kaydının bulunmadığını çalıştığı sure içerisinde ise iş yerinden aldığı bir uyarı, tutanak ya da disiplin cezası bulunmadığını belirterek “Dolaylı yoldan terör örgütü üyeliği ile ilişkilendirilmem ve yapılan bu toplu işçi kıyımında kurban seçilmiş olmam, Sermaye düzeninin OHAL kılıfı ile gerek Petrol-iş gerekse işçi sınıfının mücadelesini bastırmak için gerçekleştirdiği bir saldırıdır.Benim üzerimden verilmek istenen mesaj mücadeleyi seçen bütün işçilere yönelik bir korku yaratma ve sindirme politikasının ürünüdür.” dedi. Ulu, konuyla ilgili olarak yarın saat 16,00’da Petkim giriş kapısı önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyururken, Petrol İş yetkilileri sözkonusu basın açıklaması ile kendilerinin bir alakası olmadığını, duyurunun Ulu’nun bireysel çağrısı olduğunu ifade ettiler. 15 Temmuz sürecinden sonar Petkim’de Genel Müdür, üst düzey yöneticiler, kapsam içi ve kapsam dışı olmak üzere toplam işten çıkarılanların sayısı 90’a yaklaştı. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler