131019098
19 Mart 2024, Salı

15 TEMMUZ FUTBOL TURNUVASI TAMAMLANDI

16 Temmuz 2018, Pazartesi 06:20

     


Aliağa’ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ekinlikleri çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında 4 farklı spor kulübünden 64 sporcu yeşil sahada mücadele etti.

Enka spor Tesislerinde, 15 Temmuz ihanet kalkışmasında hayatını kaybeden şehitlerin anısına düzenlenen futbol turnuvasında Aliağa FK, Göztepe, Foça Turkuaz ve Altınordu futbol okullarında forma giyen 64 sporcu, yeşil sahada centilmence mücadele ettiler. 15 Temmuz Destanı Futbol Turnuvası oynanan Bayraklı Altınordu Futbol Okullu ille Aliağa Göztepe Futbol Okulu’nun oynadıkları final maçlıyla tamamlandı. Bayraklı Altınordu takımı ile Aliağa Göztepe Futbol takımı arasında oynanan şampiyonluk maçını Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilcisi Yasin Keskin, Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman ile vatandaşlar izledi.

Şampiyon Aliağa Göztepe Futbol Okulu takımı

Çekişmeli geçen şampiyonluk maçı beraberlikle tamamlanmasının ardından penaltı vuruşları ile Nazilli Master Futbol Takımı rakibi Bayraklı Altınordu Futbol Okulu Takımını 6-5 mağlup etmeyi başararak turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvanın ikinciliğini Bayraklı Altınordu Futbol Okulu Takımı, üçüncülüğünü Aliağa FK Futbol Okulu Takımı, dördüncülüğünü Foça Turkuaz elde etti.

Final maçının tamamlanmasının ardından derece elde eden takımlara kupa ile madalya ve derece elde edemeyip turnuvaya katılan takımlara katılım kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman, 15 Temmuz Destanı Futbol Turnuvasına katılan tüm takımlara teşekkür etti.

Yaptığı kısa konuşmada katılımcı çocukların gelişimi ve 15 Temmuz ruhunu yaşamaları, forma renklerini bir yana bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde, paylaşım içerisinde olmaları adına bu turnuvanın düzenlediğini ifade eden Kaymakam Bayram Yılmaz: “15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha derin rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, hatıralarını yaşatıyoruz. Allah, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler