131019098
19 Mart 2024, Salı

THK 93 YAŞINDA

17 Şubat 2018, Cumartesi 06:31

     


Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü Aliağa’da kutlandı.

Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi, THK’nın kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. THK’nın kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe THK Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar ve şube yönetiminin yanı sıra genç kanatlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan THK Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar, Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nden kontrol amaçlı kalkan eğitim uçağının Menemen Bölgesi’nde düşmesi sonucu şehit olan iki pilota Allah’tan rahmet diledi.

“THK YILDA 160 HAVA PİLOTU YETİŞTİRİYOR”

Türk Hava Kurumu’nun, Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle ‘Türk Tayyare Cemiyeti’ adıyla kurulduğunu hatırlatan Sedat Okşar, “Cemiyet'in kuruluş amacı; Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak, bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak, personel yetiştirmek ve uçan bir Türk Gençliği yaratmaktır. Kuruluşundan bu yana havacılık sektörüne 7 bin pilot yetiştirmiş, bünyesinde bulunan iki uçuş okulu, 26 uçak, 2 simülatörle, 25 bin saat uçak, 9 bin saat simülatör uçuşuyla yılda 160 hava pilotu yetiştirmektedir.” dedi.

“GENÇ KANATLARIMIZIN SAYISI 5 BİNİ GEÇTİ”

THK’nın her yıl 60 binden fazla gence milli bütçeden hiç pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla havacılık eğitimi veren dünyadaki tek kuruluş olduğunu kaydeden Okşar, “Türk Hava Kurumu, Avrupa’nın en büyük amfibi yangın söndürme filosuna sahiptir. Ayrıca 7/24 tam donanımlı uçakları ile hava ambulansı ve organ nakli hizmetleri vermektedir. Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi kurmuş olup 3 şehir ve 4 yerleşkede 77 adet son teknolojik donanımlı uçakla eğitim vermektedir. 2008 yılında başlayan ve bir gönüllülük harekâtı olan 11-22 yaş arası gençlerden oluşan havacılık faaliyetlerini tanıtmak olan genç kanatlarımızın sayısı 5 bini geçmektedir. Ama bunlar yetmemektedir. Gözümüz daha yükseklerdedir. Biz Türk Hava Kurumu’na gönül vermiş olanların tek amacı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bu kurumu yaşatmak ve büyütmektir.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler