131019098
11 Mayıs 2024, Cumartesi

ALZHEİMER HASTALARI İÇİN 'SEVGİ İZİ'

17 Kasım 2017, Cuma 06:35

     


Aliağalı Dövme Sanatçısı Faruk Şimşek, özel eğitime ve bakıma muhtaç zihinsel engelli kişiler ile Alzheimer hastalarını güvence altına alacak, televizyon programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan Sevgi İzi Projesi’ni Aliağa’da hayata geçiriyor.

Türkiye genelinde zihinsel engelliler ve Alzheimer hastaları için başlatılan Sevgi İzi Projesi, Dövme Sanatçısı Faruk Şimşek tarafından Aliağa’da da hayatta geçiriliyor. TV Programcısı ve Sunucu Müge Anlı tarafından başlatılan, başta Alzheimer hastaları ile özel eğitim ve bakıma muhtaç kişilerin tanınmasına yönelik olan Sevgi İzi Projesi kapsamında hastalarını bileğine iletişim bilgilerinin emniyet ve poliste yer aldığı sevgi numarası işleniyor.

Özellikle Alzheimer hastalarının kaybolmalarının önüne geçmek için başlatılan proje kapsamında, Alzheimer hastalarının sol el bileğine kişisel bilgilerinin yer aldığı numaralar Aliağalı dövme sanatçısı Faruk Şimşek tarafından gönüllü olarak işleniyor. Sokakta kaybolan hastaların, bulundukları takdirde götürüldükleri polis ve jandarma karakolunda bileğine işlenen bu numara sayesinde ailesine rahatlıkla ulaşılabiliyor. Projenin Aliağa ayağını gönüllü olarak gerçekleştiren Faruk Şimşek’e ulaşmak isteyenler 0545.940.73.03 numaralı telefondan iletişime geçebilirler.

SEVGİ İZİ NEDİR?

Sevgi izi Alzheimer hastası olan, zihinsel engelli olan ya da benzer hastalıkları olan kişilerin, bir anda ortadan kaybolması problemini ortadan kaldırmak adına geliştirilmiş bir uygulama. Özellikle bu kişilere bakmanın zor olması nedeniyle başlatılmış bir uygulama. Bu kişiler beklemediğiniz bir anda, hiç fark edemeyeceğiniz bir şekilde ortadan kaybolabilirler. Bu gibi durumlarda, sevgi izi sayesinde kaybolan kişiyi bulmanız çok daha kolay bir hal alıyor. Özellikle de kaybolan kişi kendini anlatamayacak durumdaysa sevgi izi daha fazla anlam kazanıyor. Tüm tehlikelere açık olan bu kişileri dışarıda korumak ve kendilerini ifade edemediği için anlaşılmalarını sağlamak adına sevgi izi oldukça önemli.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler