131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

‘ÖĞRENCİ KAÇIRILDI’ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

18 Mayıs 2017, Perşembe 06:41

     


Sosyal medyada, Aliağa’da bir kız öğrencinin organ mafyası tarafından kaçırıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Öğrencinin kaçırıldığı iddia edilen okulun müdürü ile ilçedeki yetkililer yaptıkları açıklamalarla iddiaları yalanladı.

Dün, sosyal medyada yapılan bir paylaşım Aliağa'da ortalığı karıştırdı. İddiaya göre; Aliağa Cumhuriyet İlköğretim Okulunda eğitim gören 1. sınıf öğrencisi bir kız çocuğu bazı şahıslar tarafından kaçırılmak istendi, öğrenci kendisini kaçırmaya çalışanların elinden kurtulup okula sığındı. Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, kız öğrenciyi organ mafyasının kaçırmak istediği iddia edildi.

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından hareke geçen Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ali İhsan Bostancıoğlu, ilçedeki öğrenci velilerini ayağa kaldıran iddianın yalan olduğunu açıkladı. Bostancıoğlu, ‘Bu haber tamamen düzmecedir. Sosyal medyada, ‘Aliağalı Anneler’ adlı bir grupta vatandaşlardan birisi böyle bir şey yazmış. Bununla ilgili okulumuzda bir toplantı yaptık. Başsavcı ile görüşeceğim. Gerekirse suç duyurusunda bulunacağım. Böyle düzmece bir haberle öğrenciler ve velileri korku ve panik havasına sokmaya kimsenin hakkı yok.” dedi.

Okul Müdürü Bostancıoğlu’nun yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de iddiaların gerçek olmadığını açıklayarak velilerin rahat bir nefes almasını sağladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler