131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

PERFORMANSA KARŞI ORTAK EYLEM

19 Nisan 2018, Perşembe 07:29

     


Aliağa’daki eğitim sendikaları ‘Performans Değerlendirmesi’ uygulamasına karşı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aliağa'daki Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası'na üye olan eğitimciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Performans Değerlendirmesi" uygulamasına karşı bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Aliağa Demokrasi Meydanı'nda yapılan açıklamada konuşan sendikaların Aliağa Temsilcileri bu sistemi kabul etmeyeceklerini ve ayrı sendikalarda örgütlü olsalar dahi bu sisteme karşı ortak mücadele edeceklerini dile getirdi.

‘MEB yanlış politikalarını öğretmenlere yıkmak istiyor’

Basın açıklamasında, “Eğitim sistemimiz kangren haline gelmiş birçok sorunu barındırmaktadır. Asıl görevi bu sorunlara çözüm bulmak olan Milli Eğitim Bakanlığı her uygulaması ile “eğitim sisteminin en önemli bileşeni” olan öğretmenlerimizi hedef tahtasına koymaktadır. Üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte yetersiz kalan MEB, eğitimdeki yanlış politikaların sonucunda ortaya çıkan başarısızlığı üzerinden atmaya ve sorumluluğu öğretmenlere yıkmaya çalışmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

‘Öğretmeni diken üzerinde tutacak yöntem kabul edilemez’

Eğitimciler “Eğitim çalışanları her gün şiddete uğrarken, nitelikli-niteliksiz okul karmaşası hala devam ederken, bu sorunlara çözüm bulamayan MEB, öğretmenlere not verme noktasında hiç olmadığı kadar sistemli çalışmaktadır. Eğitimin niteliği hiçbir bilimsel karşılığı olmayan performans değerlendirmesi ile değil, öğretmene değer vererek, velinin, öğrencinin ve toplumun gözünde öğretmenin mesleki saygınlığını arttırarak sağlanabileceği açıkken, öğretmeni her an 'diken üstünde' tutacak bu yöntem asla kabul edilemez.” olduğunu dile getirdi.

Açıklamaya sendika temsilcileri Alp Kuyumcu, Mustafa Gök ve Deniz Ayyıldız'ın yanı sıra CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve ilçe yöneticileri, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve yöneticiler, Emekli-Sen Aliağa Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ve yöneticiler ile ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk ve sendikalara üye öğretmenler katıldı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler