131019098
19 Mart 2024, Salı

İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI!

19 Eylül 2017, Salı 06:15

     


Aliağa’da yeni eğitim öğretim yılı bir dizi etkinlikle başladı.

Aliağa 2017-2018 eğitim öğretim yılına Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklerle merhaba dedi. Cumhuriyet Meydanı´nda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse´nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler TOKİ İlköğretim Okulu´nda düzenlenen program ile devam etti. TOKİ İlköğretim Okulu´nda gerçekleştirilen programa Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Belediye Başkan Vekili Hilkat Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Karakuş, öğrencilere yıl boyunca; arkadaşlık sevgisinin perçinleşmesini, bilgi birikimlerinin çoğalmasını ve başarılarının doruk noktasına ulaşmasını diledi. Öğrencilerine kendi ilkokul yıllarından bahseden Karakuş, “Şimdi bir öğretmen olarak yıllar önce yaşadığım heyecanı anımsıyor ve tüm öğrencilerimin duygusal durumunu hissedebiliyorum.” dedi.

‘Okul çağına gelen çocuklarımızın eğitimi görevimiz!’

Okul müdürünün ardından konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, geleceğin teminatı olan çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerinin ve büyük fedakârlıklarla hizmet veren öğretmenlerin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaştığını belirtti. Derse, “Okul çağına gelen her çocuğumuzun eğitim-öğretime erişimini sağlamak, kaliteli bir şekilde eğitimini vererek yükseköğretime hazırlamak, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine fırsat verecek ortamları hazırlamak ve nihayetinde ülkesine bağlı, milletini seven, değerlerine sahip çıkan mutlu bireyler yetiştirmek başta bizler olmak üzere hepimizin görevidir.” dedi.

‘Çocuklar internet kullanımına dikkat etmeli’

Yeni eğitim öğretim döneminde bütün eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin sorumluluklarının bilincinde olduğuna inandığını belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, eğitim öğretimin kapsamlı ve çok amaçlı bir faaliyet olduğuna değinerek, çocukların iyi yetişmesini, bilgili ve donanım sahibi olmasını istediklerini aktardı. Yılmaz özellikle okul çağına gelmiş çocukların teknolojiden faydalanmalarının önemli olduğunu ancak bu faydanın zarara dönüşmemesi adına görevin veli ve öğretmenlere düştüğünü vurgulayarak,“ Çocuklarımızın bütün kazanımlarını çöpe atmaya sebep olacak tehlike, çocuklarımızın bilgisayar ve internette şiddet içerikli oyunlar oynamasıdır. Bu tarz oyunlar oynamalarından uzak durmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

İlköğretim Haftası Kutlama etkinlikleri konuşmaların ardından dört ve beşinci sınıf öğrencilerinin şiir okuması ve okulun yaz dönemi kurslarına katılan öğrencilerden oluşturulan ‘Karma Halk Oyunları’ ekibinin gösterisi ile bitti. Kutlamaların ardından Aliağa İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin öncülüğünde sınıfları dolaşan protokol üyeleri, girdikleri sınıflarda samimi görüntüler verdi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler