131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

AZİZ KOCAOĞLU, “İLÇE MİNİBÜSLERİNE ÇÖZÜM ARIYORUZ”

20 Şubat 2018, Salı 06:56

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe minibüslerine çözüm aradıklarını belirterek, Konak'taki gibi, Bornova'daki gibi diğer ilçelerin de belediyenin toplu ulaşım sisteminden, fiyat uygulamasından yararlanmanın en doğal hakkı olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki taksici esnafıyla bir araya geldi, Konak Tramvayı'nın hizmete girmesiyle başlayacak yeni dönemi anlattı. Başkan Kocaoğlu, tüm projelerde olduğu gibi, tramvayda da hiçbir kesimi mağdur etmeden iş yapmaya özen gösterdiklerini söyledi. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Kader Sertpoyraz ile Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon da birer sunum yaptı.

‘BİRLİK VE KOOPERATİFLERİN DURUMUNU BOZMAMAYA ÇALIŞTIK’

Yapılan sunumların ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe minibüslerine çözüm aradıklarını ifade etti. Kocaoğlu, “Sınırlarımız büyüyünce, 11 ilçede toplu ulaşım yaparken yasa değişikliğiyle 30 ilçe sisteme dahil oldu. Dolayısıyla Konak'taki gibi, Bornova'daki gibi diğer ilçelerin de belediyenin toplu ulaşım sisteminden, fiyat uygulamasından yararlanmak en doğal hakkı. Bunu yaptığımızı var sayalım. Belediye 1000 tane otobüs alır, bu işi başlatır. Ancak biz fiyat politikasını da dengeli bir şekilde yürüterek ve belli saatlerde bu işi yaparak, toplu taşıma yapan birlik ve kooperatiflerin durumunu bozmamaya çalıştık. Bu işi babasından, dedesinden miras olarak yapanlar var. Taksicinin durumu neyse, kooperatif bünyesindeki minibüsçü arkadaşların durumu da aynı. Biz kenti kalkındıralım gençlere iş imkanı sağlayalım derken, bu kadar arkadaşı işsiz bırakma durumuyla karşı karşıyayız. O zaman bir sistem kurmalıyız.” dedi.

“İHALE MEVZUATINDA BİR PROBLEM VAR”

Konuyla ilgili her türlü girişimde bulunduklarını vurgulayan Kocaoğlu, “Dedik ki, bir ihale yapalım. Her ilçede bir birlik veya kooperatif olsun. O ilçenin İzmir'le irtibatını, ilçe içi ve köylerle irtibatını o birlik sağlasın. İdareyi ise ESHOT sağlasın. Fakat bizim ihale mevzuatında bir problem var. Ömrü boyunca toplu taşıma yapmış kooperatifler ihaleye giremiyor. İş bitirme belgesi istendiği için, resmi bir kurumdan faturası olmayanlar ihaleye giremiyor. Ancak şirketler ihaleye girebiliyor. Bu sorunun Ankara'dan, yukarından çözülmesi gerekiyor. Ben her türlü girişimde bulundum. Fakat bizden çok esnafın dinlenme olasılığı daha güçlüdür. İşin içinden çıkamıyoruz. Bir sistem kurarsam, toplu taşıma yapan arkadaşları kendi sistemimize entegre edip bu işi yapmalarının ömrünü uzatacağız. Her zaman başkanımızla, arkadaşlarla görüşerek sizin için yapabileceğimizin en iyisi için çabalıyoruz." diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler