131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

ŞÖLEN HAVASINDA ÇOCUK FESTİVALİ

23 Nisan 2018, Pazartesi 06:21

     


Aliağa Belediyesi tarafından ‘23 Nisan Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali’ düzenlendi. Makedonya’nın Radoviş, Bosna Hersek’in Bihac ve Kakanj şehirlerinden gelen misafir ülke çocukları ile Aliağalı çocukların 23 Nisan coşkusuna binlerce yetişkin de ortak oldu.

Aliağa’da ‘23 Nisan Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali’ kapsamında görkemli bir kortej yürüyüşü yapıldı. Enka Spor Salonu önünde toplanan misafir ülke çocukları, Aliağa Belediyesi Sanatevi Dans Grupları ve Aliağalı öğrenciler İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinden Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’na kadar kortej halinde yürüdü. Aliağa Belediye Bandosunun marşları eşliğinde yapılan ve renkli görüntülere sahne olan korteje vatandaşların yanı sıra Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da eşiyle birlikte katıldı. Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşların yanı sıra çevredeki esnaflarda bu coşkuya, alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu. Dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterinin taşındığı kortej sırasında binlerce balon gökyüzüne bırakıldı ve ortaya güzel görüntüler çıktı.

“Aliağa’ya gelmekten büyük mutluluk duydum”

Festivalin açılış programına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra, Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov, Bosna Hersek Grup Lideri Suat Çelikov, Bosna Hersek Bihaç Grup Lideri Asıf Şeyhiç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’ndaki program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Aliağa Engelsiz Mehteran takımının mini konseri ile başladı. Programın açılış konuşmasını Makedonya Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov yaptı. Konzulov, Aliağa’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Konzulov’un ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı.

Yöresel danslar sık sık alkışlandı

‘23 Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali’nde yapılan konuşmaların ardından Makedonya ve Bosna Hersek’ten katılan 150 misafir öğrenci burada kurulan özel platformda yöresel oyunlarını sergiledi. Rengârenk folklorik kıyafetleriyle yöresel danslarını sergileyen çocuklar, izleyenler tarafından sık sık alkışlandı. Aliağa Özel Toprak Anaokulu, TED Koleji Vakfı, RGYM Cimnastik Okulu, Atatürk İlkokulu, Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) dans gruplarının gösterileri de büyük beğeni toplarken programın bir bölümünde yapılan havai fişek gösterisi de coşkuyu zirveye taşıdı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler