131019098
19 Mart 2024, Salı

BAYRAM ÖNCESİ ŞOFÖRLER ODASI’NDAN UYARI!

24 Ağustos 2017, Perşembe 07:00

     


Aliağa Şoförler Odası Başkanı Salih Yiyitalp Kurban Bayramı süresince yaşanabilecek sıkıntılara karşı sürücülere uyarılarda bulundu.

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri trafik kurallarına uymaya ve dikkatli araç kullanımına davet etti. ''Kurban Bayramı'nda trafiğe kurban olmayalım'' diyen Yiyitalp, trafik terörünün Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğuna ve özellikle bayram tatillerinde trafiğin 10 kat arttığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl bayram tatilinde 3 bin 129 trafik kazası meydana geldiğini bu kazalarda 103 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 175 kişi ise yaralandığını dile getiren Yiyitalp “ Sürücülerimiz, uykusuz ve yorgun asla yola çıkmamalı. En az 3 saatte bir mola vererek, araçtan inmeli, bir çeşme başında elini yüzünü yıkayıp, kendilerine gelerek daha güvenli seyahat etmeli.” dedi.

Karayolu üzerindeki yol yapım ve onarım çalışmalarına karşı da sürücülerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen Salih Yiyitalp, “Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, trafik kurallarına uyan sürücüdür. Trafikte hoşgörülü olmalıyız. Trafik kuralları hem kendimizin hem de başkalarının can ve mal güvenliği açısından hayati önem arz ediyor” açıklamalarında bulundu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler