131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

TATİL SOYGUNCULARI YAKALANDI

25 Ağustos 2015, Salı 11:20

     


Ege bölgesinde , tatil beldelerinde park halindeki otomobillerin camlarını kırarak eşyaları ve çantaları alıp kaçan 3’ü bayan 4 kişi Aliağa İlce Emniyet Müdürlüğü ve İlçe jandarma ekipleri tarafından sıkı takip sonucu yakalandı.

Son aylarda Aliağa, Dikili bölgesinde plajlarda meydana gelen park halindeki otomobillerin camlarını kırarak eşyaları çalan şahıslar hakkında yapılan araştırma ve soruşturmalar sonuç verdi. Şüpheli şahsıların 07 BDR 06 sahte plakalı passat marka otomobille Bergama –İzmir yönüne seyir halinde olduğunu bilgisi alan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, Çanakkale yolu üzerinde gerekli tertibat alarak aracı durdurmaya çalıştı. Araç içerisinde bulunan zanlılar polisin dur ihbarına uyayıp, ekip otosuna çarparak olay yerinden hızla uzaklaştı. Polislerin ve jandarma ekiplerin sıkı takibi sonucu Aliağa İlçesi Bozköy Mahallesi Yeni Foça yoluna yakın yerde aracı terk edip kaçmaya çalışan otomobildeki 3’ü bayan 4 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi de ormanlık alana kaçarak izini kaybettirdi.

Otomobilde yapılan aramada sahte plaka, kimlikler ile Dikili ilçesinden çalınan Laptop çantası, kredi kartları, bir miktar para ve telefonlar Güvenlik kolluklarınca zapt edildi. Gözaltına alınan şahısların, daha önce 20 olaya karışan, Mersin’de Cono’lar diye tanınan A.T,(28) S.K (40) A.Y (30) isimli bayanlar ve Y.Z (32) Erkek şahıs olduğu belirlendi. İfadesi alınan dört kişi ’hırsızlık ve gasp’ suçundan Dikili adliyesine sevk edildi, A.T,(28) S.K (40) A.Y (30) isimli bayanlar ve Y.Z (32) Erkek şahıslar tutuklanarak cezaevine konuldu. (NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler