131019098
7 Mayıs 2024, Salı

EĞİTİMDE İLK HAFTALARIN BAŞARI TABLOSU!

28 Eylül 2017, Perşembe 07:00

     


Aliağa İlçe Mili Eğitim Müdürü Ogün Derse okulların ilk haftasını değerlendirdi. 

2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk haftasını tamamlarken, okullarda yaşanan gelişmeleri ve ilk haftanın sonuçlarını Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Ekspres’e değerlendirdi. Derse, ilçede özel ve devlet olmak üzere 62 okul ile bu yılki eğitim öğretim yılına başladıklarını, okullarda toplam 15.676 öğrenciye, 1026 öğretmenin eğitim verdiğini aktardı.

Bu hafta okullarda özenli ve itinalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve yoğun bir haftayı geride bıraktıklarını belirten Derse; “özellikle ilk hafta çok yoğun geçiyor ama biz bu tempoya alışığız. Yeni öğrenciler geliyor ve onların uyum haftasını takip ediyoruz. Ardından yeni başlayan yılda giderilmesi gereken eksiklikler varsa onları, ayrıca rutin kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Yaptığımız incelemeler sonucu okullarda öğretmen eksikliğimiz yokken, okullarımızın tamamı eğitim öğretim yılına hazırdı. İlk günden itibaren çocuklarımızın sıcak yemek ve servis hizmetleri başlamıştır.” diyen Ogün Derse, taşımalı eğitim dolayısıyla servislerin tamamının kontrollerini, bizzat kendisinin de içerisinde bulunduğu komisyonlarda, emniyet ve jandarmadan da destek alarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Servis şoförlerine yönelik eğitimlerin de sürdüğünü belirten Derse; çocukların can güvenliği içerisinde eğitim öğretim hayatına devam edebilmesi adına güzergah kontrolleri de yaptıklarını vurguladı.

‘Yeni müfredat ve sınav sistemi için uzman ekipler çalıştı’

Derse, bu yıl yeni müfredat ile ilgili öğretmenlere eğitimlerin verildiğini, bu eğitimler dolayısıyla edinilen bilgilerin öğretmenler aracılığıyla velilere de aktarıldığını ve eğitimin her kademesinde yeni müfredatın kavranarak işleneceğini ifade etti. Kaldırılan TEOG sonrası da Aliağa’da herhangi bir problemle karşılaşmayacaklarını belirten Derse, “Bizim ne müfredatla ne de sınavın kaldırılması ile ilgili bir sıkıntımız yok. Bu süreçlerin hepsini yürüten bakanlığımızın ekibi oldukça profesyonel bir ekip olduğu için yapılan tüm değişikliklere ilişkin olumsuz bir tepki yok. Kaldırılan sınav ile çocuklarımızın yarış atı olarak yetiştirilmesine izin vermemiş olacağız, onların hayatla olan bağını kuvvetlendirecek bir sistem getirilecektir. Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Amaç veli ve öğrencilerin sınav kaygısından kurtulmasını sağlamaktır.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler