131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

ALİAĞA, BÜYÜK ZAFERİN 95.YILINI KUTLADI

31 Ağustos 2017, Perşembe 06:34

     


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da etkinliklerle kutlandı.

Aliağa’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Aliağa İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirildi. Kutlama programı kapsamında çelenk sunumu, protokolün tebrik ziyareti ve şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Kutlamalar saat 09.30’da protokolün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk törenine Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz’ın yanı sıra ilçe protokolü, siyasi partilerin başkanları ve teşkilatları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Aliağa İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin meydandaki Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından kutlama programı; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek, Sakarya Meydan Muharebesi’nden başlayıp Büyük Taarruz’a kadar geçen süreci anlattı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz makamında ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının tebriklerini kabul etti. Kutlama programı ilçe protokolünün şehitlik ziyaretinin ardından sona erdi. Bayram nedeniyle resmi ve özel daireler ile müesseseler, meydanlar, cadde ve sokaklar bayraklarla süslendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi program sonrasında, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi üyeleri, Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfiller bıraktı. Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk burada yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki, son yıllarda ve özellikle son günlerde Atatürk’e karşı alçakça ve haince saldırılar, Kurtuluş Savaşı’na karşı yabancılaşma süreci yaşanıyor. Ne yazık ve acı ki Türkiye, yeniden emperyalizm ve kapitalizmin boyunduruğuna girdi. Bugün yen ders yılında müfredattan Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nı tamamen çıkartan zihniyet aynı hain emellerinin peşinde koşanların çanağına su taşımaya devam etmektedir. 30 Ağustos, emperyalizme ve kapitalizme karşı Türk Halkının ordusu eliyle kazandığı büyük utkudur. 30 Ağustos Zafer Bayramı hepinize kutlu olsun.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler