131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

CUMHURİYET SEVGİSİ SOKAKLARA TAŞTI

31 Ekim 2017, Salı 06:26

     


Aliağa’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü coşkulu etkinliklere sahne oldu. Aliağalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Cumhuriyet'in 94'üncü yıldönümü Aliağa’da törenlerle kutlandı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlama programı, Cumhuriyet alanındaki törenle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, askeri erkan, daire amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanda öğrenci gruplarının yerlerini almaları ile birlikte Kaymakam Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar alanda halkı selamladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Bayram Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

KAYMAKAM YILMAZ: “BU MİLLET AZAMİ MÜŞTEREKLERDE BİRLEŞMEYİ ÖĞRENDİ”

Cumhuriyet’in temel niteliklerinin Türk Milletinin ortak değeri olduğunu belirten Kaymakam Bayram Yılmaz, “Bu milletin düşmanları, ihanet edenleri her zaman olmuştur. Kılık kıyafet değiştirse de taktik değiştirse de hainler olmaya devam edecektir. Bu ülkede sağcısı da solcusu da, alevisi de sünnisi de dayak yedi. Ama dayağı atan hep aynı el oldu. Artık bu millet asgari değil azami müştereklerde birleşmeyi öğrendi. Milletimiz uyandı, ihaneti gördü. Hainlerin ve maşaların maskesini düşürdü. O haini ve maşasını da 15 Temmuz’da havada yakaladı ve bileğinden kırdı. Farlılıklarımızı zenginlik sayıp, kırgınlığa, çatışmaya, saldırganlığa değil medeni şekilde tüm milletin kazanacağı iş birliğine, güç birliğine dönüştürmeliyiz. Birbirimize karşı samimi ve saygılı olmalıyız. Kültürel değerlerimize ve bu milletin kurumlarına sahip çıkmalıyız. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramınızı tekrar kutluyor, devletimizin kurucusu, hepimizin ebedi lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Ne mutlu ülkemizin ve milletimizin huzuru, emniyeti ve kalkınması için çalışanlara. Ne mutlu çağının dâhisi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve azami müştereğimiz Cumhuriyeti ayrıştırma vesilesi yapmadan yürekten sevenlere. Ne Mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.

‘CUMHURİYET İÇİN PEDALLA’

Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilerin okuduğu Cumhuriyet konulu şiirler törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Aliağa 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinde İlayda Bilgin ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ Rümeysa Tomak ise ‘Akdeniz’e Doğru’ adlı şiirlerini okudu. Okunan şiirlerin ardından cumhuriyet alanındaki program resmigeçit töreni ile sona erdi. Aliağa Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalar çerçevesinde de ‘Cumhuriyet İçin Pedalla’ etkinliği düzenlendi. Sahil Bandındaki ‘Ertan Çaplık Sevgi Yolu’ndan başlayan bisiklet turu Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinden Sanat Sokağı’nda son buldu. Yaklaşık 400 bisikletçi geçici olarak trafiğe kapatılan caddelerde bisiklet sürdü. Bisiklet turuna Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’da katıldı. Sanat Sokağı’nın ev sahipliği yaptığı programda; AĞABAND müzik grubu ve Belediye Bandosu müzik dinletileriyle, ASEV Halk Oyunları ve Latin Dansları Topluluğu ise görsel şovlarıyla kutlamalara renk kattı.

‘NUTUK’ VE ‘ALİAĞA TARİHİ’ KİTAPLARI DAĞITILDI

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kutlama etkinlikleri kapsamında Sanat Sokağı’na kurulan stantta halka, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri ‘Nutuk’u ve ‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın 4’üncü yayını olan ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabını dağıttı. Aliağalılar kitap dağıtımına yoğun ilgi gösterdi. Başkan Serkan Acar, vatandaşlardan gelen talep üzerine kendilerine dağıtılan kitapları da imzaladı.

ALİAĞALILAR FENER ALAYINDA BİR ARAYA GELDİ

Müzik dinletisi ve dans şovlarının ardından Aliağalılar Fener Alayı için Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. On Binlerce Aliağalı belediye bandosu eşliğinde, ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklarla; Hükümet Caddesi, Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi güzergâhından tekrar Sanat Sokağı’na ulaştı. Aliağa’yı ışıl ışıl bir görünüme kavuşturan coşkulu kalabalığa; Belediye Başkanı Serkan Acar ailesi ile birlikte katıldı. Ayrıca korteje; Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve taraftar gurupları da eşlik etti. Her yaştan vatandaşın katıldığı kortejde katılımcılara üzerinde ‘Bin Yaşasın Cumhuriyet’ yazılı T-Shirt dağıtıldı. Aliağa Belediye Bandosu’nun İzmir Marşı eşliğindeki kortej sık sık ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganı attı. Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar bu coşkuya alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu.

BAŞKAN ACAR: “İYİ Kİ DOĞDUN CUMHURİYETİM”

Fener Alayı’nın Sanat Sokağı’na varmasıyla birlikte Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaştı. Sanat Sokağı’ndaki program Belediye Başkanı Serkan Acar’ın açılış konuşması ile başladı. Katılımcılara hitap eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bugün coşkuyu yaşama günü. Bugün gurur duyma günü. İyi ki doğdun Türkiye’m. İyi ki doğdun cumhuriyetim. Atam nöbetteyiz. Bayramımız kutlu olsun” dedi. Başkan Serkan Acar’ın konuşmasının ardından havai fişek gösterileri gökyüzünde görsel şölen yaşattı.

ATEŞDAĞLI VE KIRGIZ ALİAĞALILARI COŞTURDU

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konuşmasının ardından sahne alan DJ Suat Ateşdağlı, DJ kabininde sergilediği performansla on binlerce Aliağalıyı coşturdu. Ardından Türkiye’nin en çok dinlenen ses sanatçılarından Gökçe Kırgız sahne aldı. DJ Suat Ateşdağlı’nın da eşlik ettiği Gökçe Kırgız, seslendirdiği en güzel şarkılarıyla Aliağalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Renkli ve unutulmaz görüntülere sahne olan kutlamalarda Ateşdağlı, geceyi 10. Yıl Marşı ile sonlandırdı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler