131019098
7 Mayıs 2024, Salı

MHP İLÇE BAŞKANI AYDEMİR: “GELİP SÖKSÜNLER DE GÖRELİM”

2 Mart 2018, Cuma 07:03

     


MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, 18 Mart’ta yapılacak olan büyük kurultay, İYİ Parti, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Aliağa’ya yapacağı ziyaret ve CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz hakkında açıklamalarda bulundu. Aydemir, CHP’lilerin, Aliağa Belediyesi’nin yaptığı modern ışıklandırmaların sökülmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyette bulunduklarını da söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, partisinin 18 Mart'ta gerçekleşecek olan 12. Olağan Büyük Kurultayı başta olmak üzere, İYİ Parti partinin MHP’ye etkisi, Genel Başkan Bahçeli’nin Nisan ayında Aliağa’ya yapacağı ziyaret ve CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın Aliağa Belediyesi’nin yatırımları ile ilgili tutumu hakkında açıklamalarda bulundu. 18 Mart’ta Aliağa’dan yoğun bir katılımla partilerinin 12. Olağan Kurultayı’na katılacaklarını söyleyen Aydemir, kendisinin de kurultay delegesi olduğunu ifade etti.

“ŞÜHEDAYA VEFA, MİLLETE BEKA"

Parti mensupları ile beraber 17 Mart akşamı 2 otobüs, gece 12 sıralarında Ankara’ya doğru yola çıkacaklarını ifade eden Aydemir, “Katılıma göre bu sayıyı artırabiliriz. Kurultayımıza Türkiye genelinden büyük bir katılım olacak. İl Yönetimimiz ile birlikte büyük bir kafile halinde kurultay için İzmir’den yola çıkacağız. Partililerimizden çok talep var. Kurultaylarımız genelde şölen havasında oluyor. Kurultayda uzun yıllar görmediğiniz dava arkadaşlarınızı da görme fırsatı yakalıyorsunuz. Kurultaylarımızın böyle bir kucaklaşma havası da var. Genel Başkanımızın kurultayda sadece parti içi ve Türkiye’yi ilgilendiren değil, yurt dışındaki Türkiye düşmanlarına da mesajlar verecektir. Bundan eminim. Kurultayımızın teması; “Şühedaya Vefa, Millete Beka" olacak. Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle bu tema oldukça anlamlı.” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ ALİAĞA’YA GELECEK”

Bu süreçte partilerine katılımın da yüksek olduğunu vurgulayan Aydemir, “Her geçen gün üye olmak için bizi arayan insanların sayısı artıyor. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de Aliağa’ya gelecek. Kongreden önce de gelme ihtimali var ama tahmin ediyorum kurultaydan sonra 8 Nisan’da gelecek. Aliağa ziyaretinde, başta gençlik merkezinin temel atma töreni olmak üzere belediyenin diğer yatırımlarının açılışlarına katılacak. Bundan dolayı da heyecanlıyız. Parti içerisinde bu ziyaretin hazırlıkları da yapılıyor. Genel Başkanımız daha önce Aliağa’ya iki defa geldi ama teşkilatımıza uğrama fırsatı olmamıştı. Bu defa ilk olarak parti ilçe binamızı ziyaret edecek. Genel başkanımızı partimizde ağırlayacağımız için ayrıca mutluyuz.” diye konuştu.

“ÜLKÜCÜNÜN YERİ MHP’DİR”

İYİ Parti’nin kurulmasının MHP’yi etkileyeceği yönündeki iddialara da cevap veren MHP İlçe Başkanı Aydemir, “Türkiye’de bir sürü siyasi parti var. Bir tane daha parti kurulmuş. Aralarında bizim partimizde milletvekilliği yapmış, partimize hizmet etmiş isimler de var. Zaten ülkücü bir parti olmadıklarını söylediler. Başbuğ Alparslan Türkeş’in dediği gibi ülkücünün yeri MHP’dir. İYİ Parti’ye giden arkadaşlarımız hakkında olumsuz bir düşünce içerisinde değiliz. Aralarında geçmişte birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız var. Biz partimizdeki dava arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Zaten İYİ Parti’ye giden arkadaşlarımızın çoğu Kasım ayında yapılan seçimlerde partimize oy vermeyen arkadaşlardı. Cumhurbaşkanlığı referandumunda hayır oyu kullanan arkadaşlardı. Dolayısıyla partimizden gitmelerinde fayda var. Davamıza inanan arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

“BU ARAZİNİN KİME NE FAYDASI VAR?”

Son günlerde gündemde olan Aliağa Belediyesi’nin hacizli arsalarının ihale yoluyla satışı hakkındaki tartışmalara da değinen Aydemir, bu konuyla ilgili CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın tutumunu eleştirdi. Aydemir, “Bugün HABAŞ Türkiye çapında bir firma. Her geçen gün yatırım yapıyor. Bu bahsi geçen Bozköy’deki arsa da HABAŞ’ın fabrika sahasının içerisinde kalan bir arsa. Bir başka vatandaşın alıp orada herhangi bir iş yapması söz konusu değil. Burayı alan firmanın da HABAŞ’a satmaktan başka çaresi yok. Arsanın değeri belli, daha önce burayla ilgili bir tespit yapılmıştı. HABAŞ burayı satın almak istemiş, meclis üyelerinden bazıları olur vermemişti. ‘Halkın malını sattırmayız’ diye çıkışmışlardı. Orada böyle bir arazi var ve o arazinin kime ne faydası var. Eğer yatırım yapılacaksa devlet bile bazı yerlerde bazı arazileri yatırımcılara hibe ediyor. Burada hibe de söz konusu değil, tespit edilen değer üzerinden satışı yapılacak. İki partinin meclis üyeleri de meclis üyesi çoğunluğunu kullanarak Aliağa Belediyesi’ne iş yaptırmıyorlar. Şimdi de çıkıp tiyatro oynuyorlar. ‘Borçlanma yetkisi verelim, borçları öde’ diyorlar. E sonrası, sonrası yok. Hizmet yapamıyorsunuz. Sponsor bulmanız lazım. Sponsor buluyorsunuz, ‘Sponsoru nereden bulduğunu açıkla’ diyorlar. İşi çocuk oyununa çevirdiler. Özcan Durmaz, son günlerde arsa konusu üzerinden sürekli spekülasyon yapıyor. Belediye yönetimine karşı ağır ithamlarda bulunuyor. Alacaklı olan firmanın şaibeli olduğunu söylüyor. Burada kamuya açık ihale yapılmış. İstanbul’dan bir firma gelmiş, ihaleye girmiş almış. Kamuya açık bir ihaleye giren firmaya şaibeli bir firma diyebilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

“DURMAZ’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN İŞLERİ İLE İLGİLİ BİR KELAM DUYDUNUZ MU?

CHP İlçe Başkanı Durmaz’ın Aliağa Belediyesi’ne sürekli yüklendiğini ancak CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yapması gereken hizmetlerle ilgili sesinin çıkmadığını ifade eden Aydemir, “Özcan Durmaz bu tür arsa işlerinde sürekli belediyeye yükleniyor. Örneğin en yakın zamanda İZBAN’da yaşanan skandalı hepimiz biliyoruz. Eğer kartınızda 10 TL yoksa İZBAN’a binemiyorsunuz. Bu gün memleketimizde insanların ekonomik durumu belli. Burada büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Özcan Durmaz’dan hiç İZBAN ile ilgili bir kelam duydunuz mu? Yeni Şakran’ın altyapısının yapılması lazım, 5 yıldan beri konuşuyoruz. Büyükşehir Belediyesi oralı olmuyor. Özcan Durmaz’dan bu konu ile ilgili de tık yok. Mahallelerdeki yolları Büyükşehir Belediyesi’nin yapması lazım. Ama her tarafı Aliağa Belediyesi yaptı. Özcan Durmaz’dan bir kelam duydunuz mu? Duymuyorsunuz, bunlara duyarsız kalıyor.” diye konuştu.

“IŞIKLANDIRMALARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ŞİKAYET ETMİŞLER”

Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltlaması gerektiği İnönü Caddesi’nin 8 ay çamur içerisinde kaldığını, Durmaz’ın bu yola da sahip çıkmadığını söyleyen Abdurrahim Aydemir, “Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken yolla ilgili bir gün çıkıp iki kelam etmedi. Yol yapıldıktan sonra ortaya çıktı. Şimdi bu caddeye Aliağa Belediyesi ışıklandırma yaptı. Halkımız da oldukça beğendi. Onu da gidip Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet etmişler. Bu ışıklandırmaların kaldırılmasını, sökülmesini istemişler. Gelip söksünler de görelim. Böyle bir rezalet var mı? Karalama yapmaya gelince ortaya çıkıyorlar, ama gerçek icraatlar ortaya dökülünce ortada yoklar. Özcan Durmaz biraz kendi konumuyla ilgili, Büyükşehir’in yapacağı işler ile ilgili çaba sarf etsin. Büyükşehir Belediyesi’inin atması gereken milyon ton asfaltı Aliağa Belediyesi attı. Özcan Durmaz bir gün çıkıp ‘Nereden geldi bunun bütçesi?’ diye sordu mu? Sormadı, çünkü işine gelmiyor. Büyükşehir köy yolunu düzeltmek için 2 tane kepçe gönderiyor. Hemen bunu sosyal medya hesabından paylaşıyor. Nereye yol yapmışlar, hani göstersinler. Gereksiz yere çamur atarak Aliağa’nın önünü tıkamasınlar. Günü geldiğinde halk bunun hesabını onlara sorar. Çalışan ve üreten bir insanın önü kesilmez. Bunların yaptığı bu.” şeklinde konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler