131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

SÜREKLİ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI

21 Mart 2017, Salı 07:07

     


Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hafta sonu Aliağa, Helvacı ve Bozköy'de vatandaşlarla bir araya gelerek anayasa değişikliğiyle ilgili akıllarda kalan sorulara cevap verdi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hafta sonu partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve teşkilat üyeleriyle birlikte Aliağa'nın ardından önce Bozköy'e daha sonra da Helvacı'ya geçen Sürekli, vatandaşlarla bir araya geldi. Partisinin Helvacı Mahalle Temsilciliği binasında partililer ve vatandaşlarla sohbet eden Kerem Ali Sürekli, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında neden evet denilmesi gerektiğini anlattı.

"DÜNYANIN 59 ÜLKESİNDE 18 YAŞINDA SEÇİLME HAKKI VAR"

Sürekli, milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesi maddesine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın 59 ülkesinde 18 yaşındaki gençler için seçilme hakkı var. İsveç, Çin, İngiltere; hatta Uganda dahil bu ülkelerde seçme ve seçilme yaşı 18. Bizim çocuklarımızın nasıl 18 yaşında oy kullanma yani seçme hakkı varsa, seçilme hakkı da elbette olacak. Bu uygulama aynı zamanda insan hakları bakımından en doğal haklarıdır. Gençlerimizin siyasette daha fazla göre almasını istiyoruz. Gençlerin sorumluluk üstlenmesi ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olacağının habercisidir. Siyaset gençleşecek, eğitimli, donanımlı gençlerimiz ülke meselelerinde söz sahibi olacak. Daha önce seçilme yaşını 30’dan 25’e yine bizim hükümetimiz indirdi. Şimdi ise 18’e indiriyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği onlara emanet.” diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUMDA CUMHURBAŞKANININ YERİNE KİM GELECEK?

Vatandaşlardan gelen, olağanüstü bir durumda cumhurbaşkanının yerine gelecek ismin nasıl kararlaştırılacağı sorusuna da yanıt veren Sürekli, böyle bir durumun yaşanması durumunda 45 gün içerisinde seçime gidilerek halkın iradesine başvurulacağını, cumhurbaşkanının seçeceği kişinin kendisinin yerine geçeceği düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi. ‘Cumhurbaşkanı tüm isteklerini hayata geçirebilecek mi?’ sorusuna da açıklık getiren Sürekli, cumhurbaşkanının çıkaracağı herhangi bir kararnameden sonra çıkarılan kanunun birbiriyle çelişmesi durumunda kanunun cumhurbaşkanlığı kararnamesini geçersiz kılacağını vurguladı.

SÜREKLİ'YE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Anayasa Değişikliği Paketi ile ilgili konuşmaların ardından partililer Kerem Ali Sürekli'ye sürpriz yaptı. Partililer, 52. yaş günü nedeniyle hazırlattıkları pastayla Kerem Ali Sürekli'nin doğum gününü kutladı. Üzerinde fotoğrafı ve 'Evet' yazısının bulunduğu pastayı Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ile birlikte kesen Sürekli, hazırlanan bu sürpriz için teşkilat üyelerine teşekkür etti. Partililer, Sürekli'ye mutlu ve sağlıklı yaşlar diledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler