131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

Karekodlu Çek Raporu ile Tanışma Zamanı!

20 Haziran 2020, Cumartesi 18:15

     


Çek, günümüzde bir ödeme aracı olarak halen yoğun bir şekilde kullanılıyor. Özellikle yüksek rakamlar söz konusu olduğunda çek ile ödeme yapmak ticari dünyanın vazgeçilmezlerinden biridir. Konu ile ilgili yaşanan en yaygın problem ise çekin geçerliliği oluyor. Çek geçerliliği noktasında sıkıntı yaşamak istemeyenler ise rotasını karekodlu çek raporuna çeviriyor. Bu sayede çekin geçerli olup olmadığının son derece pratik bir şekilde kontrolden geçirilmesi mümkün olabiliyor.

Sadece saniyeler içerisinde çek geçerliliği sorgulama işlemi yamaya olanak tanıyan bu sistem, Findeks tarafından geliştirildi. Finansal hayatta çok ciddi bir sıkıntıyı ortadan kaldırdığını da belirtebiliriz. Çek üzerinde bulunan karekod  Findeks  mobil uygulama aracılığı ile okutuluyor  ve bu sayede keşidecinin ödeme geçmişinin incelenmesi mümkün olabiliyor. Bununla birlikte çekin geçerli olup olmadığının anında öğrenilmesi de mümkün olduğundan pratik bir şekilde finansal hamilelerde bulunmanın yolu açılıyor.

Bu arada karekodun okutulması ile birlikte karşınıza çıkan bilgiler banka kayıtlarında olan bilgilerdir. Dolayısı ile bu bilgilerin güvenilir olup olmadığını sorgulamanıza da gerek kalmıyor ve herhangi bir endişe yaşamadan karşınıza çıkan bilgilere güvenebiliyorsunuz.  Bir anlamda banka şubelerine giderek saatlerce sıra beklemenize ve çekim geçerli olup olmadığını öğrenmek için ciddi bir zaman kaybı yaşamanıza gerek kalmıyor. Peki, bu sistem sayesinde ulaşılabilecek bilgiler hangileri? Bu sorunun yanıtını da bir liste ile verebiliriz:

  • Karekodlu çek skoru
  • Çek ile keşideci bilgileri
  • Keşidecinin çek endeksi
  • Çekin ilk ve son ibraz tarihleri
  • Çek sahibi olunan banka sayısı
  • Açık çek adedi
  • Ortalama çek tutarı
  • Aylık keşide edilen çek adedi

Zira listeye göz attığınızda bu bilgilerin zaten yeterli olduğunu siz de fark edebilirsiniz.  Karekodlu çek raporu nasıl alınabilir sorusunun iki farklı yanıtı bulunuyor. Bu yanıtları detaylı bir şekilde öğrenmek isteyenler ise Findeks internet sitesine tıklıyor.  Böylelikle karekodlu çek sisteminin nerelerde kullanılabileceği başta olmak üzere merak edilen her türlü soruya yanıt bulunabiliyor. Findeks internet sitesine tıklamanız durumunda karekodlu çek raporu paketleri ve fiyatları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler