131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

6 Nisan 2017, Perşembe 06:54

     


Aliağa Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda encümen üyeleri ile komisyon üyelerinin seçimi yapılırken, 2016 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ise yarınki birleşime bırakıldı.

Aliağa Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Başkanlıktan Gelen Önergeler ile Komisyondan Gelen Raporlar oylanarak karara bağlandı. Bir önceki toplantıya ait tutanağın okunup oylanmasının ardından başlayan toplantıda, Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosuna Gökhan Karataş’ın, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Kadrosuna da İbrahim Bozalan’ın atanmasına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

ÜYELER BELİRLENDİ

Bilgilendirmenin ardından gizli oylama ile Belediye Encümen Üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucu Encümen Üyeliğine 1 yıl süreyle Mehmet Yeşil ve Emre Erdem seçildi. Encümen Üyelerinin yanı sıra Komisyon Üyelerinin de seçimi gerçekleştirildi. Açık oylama ile yapılan seçimde Plan ve Bütçe Komisyonu’na Rahmi Keskinoğlu, Emriye Erdoğan, Mustafa Uzunoğlu, Yaşar Gidici, Bahar Deniz, İmar Komisyonu’na Altan Yıldırım, Selma Orhan, Kazım Ulaş, Fatma Bayar, Ulviye Öztürk, Esnaf Komisyonu’na Murat Yaman, Altan Yıldırım, Abdurrezak Yaşar, Kerim Taşçı, Bahar Deniz, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na da Şükrü Çakmak, Murat Kuzumoğlu, İsmail Önal, Erdal Önal ve Ulviye Öztürk seçildi.

BORÇLANMA YETKİSİ İLGİLİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

2017 Mali Yılı içerisinde İlçe Gençlik Merkezi’nin yapımında kullanılmak üzere 7 milyon 500 bin TL borçlanma yetkisi verilmesi hususu oy birliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Aliağa Belediyesi’ne bedelsiz olarak hibe edilen 3 adet aracın hibesinin kabulü ve belediye envanterine kayıtlarının yapılması hususu da oy birliği ile kabul edildi. Belediyenin hüküm ve tasarrufunda bulunan kent mobilyalarının yenilenmesi ve yapım işi kapsamında belediye encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kazım Dirik Mahallesi muhtarlığının yanında bulunan dikiş-nakış kursu olarak hizmet veren binanın, Aliağa Ziraat Odası Başkanlığı’na hizmet binası olarak tahsisinin yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi. Yeni Şakran ve Aşağı Şakran Mahalle sınırlarının tespit edilmesi, Bozburun adalarının Yeni Şakran Mahallesine; Tavşan Adası, Küçük ada, Pırasa adasının Atatürk Mahallesi’ne dahil edilmesi hususunun katılanların oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyon Raporu komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Çaltılıdere Mahallesi, 419 numaralı, Harmanyeri olarak kayıtlı parselin zihinsel ve bedensel engelli çocukların Rehabilitasyonuna yönelik toprak ve bahçe terapisi uygulama alanı ve otopark olarak kullanılmak üzere, Kamu Yatırım kararı alınarak tahsis amacı değişikliğinin yapılması talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

2016 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ile Denetim Komisyonu Raporu’nun Meclisin bilgisine sunulması ise yarın akşam saat 18.00’da yapılacak ikinci birleşime bırakıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler