131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ÇITAK MAHALLE MUHTARI ÜSTÜN GÜLEÇ: “KANALİZASYONUMUZ DEREYE AKIYOR!”

6 Kasım 2017, Pazartesi 06:25

     


Bu haftaki ‘Muhtarların Sesi’nde Aliağa’nın Çıtak Mahallesi Muhtarı Üstün Güleç ile mahallenin gelişen ve gelişmekte olan çalışmaları üzerine konuştuk.

Mahalledeki alt yapı çalışmalarına ilişkin sıkıntılarını dile getiren Çıtak Mahallesi Muhtarı Üstün Güleç, “Su ve kanalizasyon çalışmalarımız bitmiş durumda ancak mevcut arıtmamız çalışmadığı için kanalizasyon atıkları dereye boşalıyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli başvuruları yaptık. 3 yıldır bir türlü bu konuda çözüm üretmediler. Sürekli dereyi temizletiyoruz. Orada biriken kanalizasyon atıkları özellikle yaz aylarında civar evlere koku yüzünden rahatsızlık veriyor. Aynı zamanda çevre sağlığı açısından da ciddi problem oluşturuyor. Bir an evvel yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz. Arıtmanın devreye girmesi lazım, gerekli incelemeleri yaptılar ama programa ne zaman alıp yapacaklarını bilemiyorum.” dedi.

‘Sokak aydınlatmasında eksiklikler var’

Aynı zamanda mahallenin bazı alanlarında sokak lambaları olmadığını, Gediz Elektrik’e de konuyla ilgili gerekli başvuruları yaptıklarını ifade eden Muhtar Güleç zaman zaman elektrik kesintileri de yaşadıklarını ancak daha aciliyetli problemlerinin ise özellikle mezarlık kısmına sokak aydınlatmasının yapılması olduğunu söyledi.

‘Mahallenin genç nüfusu azaldı!’

Aliağa’nın gelişen sanayisi ve mahallede geçim kaynağı olan tütüncülüğün kalkması ile genç nüfusun Aliağa merkezine kaydığını belirten Güleç, “Mahallelimiz eskiden tütüncülük ile geçiniyordu. Tütüncülüğün kalkması ile Aliağa Sanayisine yönelim oldu. Bu da mahallenin gençlerinin Aliağa merkezine göçmesine neden oldu. 605 kişi kadar bir nüfusumuz var ama çoğunluğu yaşlılardan oluşuyor. Genç nüfusu burada tutamıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Akşamları köye vasıta yok”

Muhtar Güleç, “Köylerin, Büyükşehir Yasası ile mahalle olmasıyla daha önce bize ait olan toplu ulaşım aracını belediyeye devrettik ve buna ek bir araç daha eklendi. İki araba gün içerisinde akşam 19.00’a kadar merkez ile mahallemiz arasında ulaşım hizmeti veriyor. Ancak bu hizmet yeterli değil. Özellikle yaz aylarında saatlerin 12’ye kadar uzatılması yönünde taleplerimiz var. Mahalleli akşam yediden sonra ancak taksi ile ulaşım sağlayabiliyor.” diyerek ulaşım sorununa vurgu yaptı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler