131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

PETROL-İŞ’DE TÜM GÜN TOPLANTI

7 Temmuz 2017, Cuma 06:26

     


Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi 5 Temmuz Çarşamba günü hem 9. Dönem 12’ci Temsilciler Kurulunu hem de PETKİM ve Star Rafineri üye toplantılarını gerçekleştirdi.

5 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinde yönetim kurulu toplantısı gerçekleştiren Petrol-İş Aliağa Şubesi, öğleden 13.30’da temsilciler kurulunu topladı. Aynı gün içerisinde 3. toplantıyı ise saat 17.30’da Petrol-iş Konferans Salonu’nda üyeleriyle yaptı.

Temsilciler kuruluna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan sendika yönetimi “Genel Merkez olmak üzere tüm şube yönetimi ve işyeri temsilciliklerimiz olarak tüm bu yaşananlardan önemli dersler çıkararak, gerektiğinde özeleştiri yaparak ve yeni sendikal politikalar geliştirerek hayata geçirilmesi gerektiğini belirtmek isteriz.” dedi. PETKİM’de yaşananların ardından yeni bir sürecin başladığını ve bu doğrultuda daha dinamik daha örgütlü bir çalışma içerisinde olacaklarını belirten Petrol-İş, T.P.A.O işçisinin özelleştirmeye karşı başlatmış oldukları eylemlilik sürecini desteklediklerini vurguladı.

Akşamüzeri gerçekleşen üye toplantısında ise Petrol-İş Aliağa Şubesi, PETKİM-Star işyerlerinin toplu iş sözleşmeleri sürecinde yaşananlar hakkında işçilerle birlikte değerlendirilmelerde bulunuldu.Geniş üye katılımıyla gerçekleşen toplantıda işçiler yaşanan süreci değerlendirirken, eleştirilerini sundular. Alınan zam oranı ve sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu'na gitmesinin konuşulduğu kapalı toplantı, PETKİM işçisi ile Petrol-İş Sendikası arasında soru-cevap şeklinde ilerlediği öğrenildi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler