131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ULUSAL YARIŞMADA HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEK

8 Kasım 2016, Salı 06:50

     


‘2016 İzmir’in Şefleri Ulusal Yemek Yarışması’ 8-9-10 Aralık tarihlerinde Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Yarışmada Aliağa’yı şef Volkan Ataç temsil edecek.

‘2016 İzmir’in Şefleri Ulusal Yemek Yarışması’, Travel Turkey, Ibatech, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, Türkiye Aşıcılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği birlikteliğinde 8-9-10 Aralık tarihlerinde Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Türkiye’nin her yerinden aşçıların yeteneklerini sergileyeceği yarışma için başvurular başladı. Yarışmaya Aliağa’dan da Volkan Ataç katılacak. Ataç, daha önce biri Aydın’da diğeri de Fethiye’de düzenlenen iki ayrı aşçılık yarışmasından ödülle dönerek Aliağalıları gururlandırmıştı. Ataç, Aydın’da düzenlenen 1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak ikincilik elde etmiş, ardından Muğla’nın Fethiye ilçesinde yapılan Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği yarışmaya katılıp burada da Modern Türk Mutfağı kategorisinde altın madalyayı kazanarak birinci olmuştu.

8-9-10 Aralık 2016 tarihlerinde Gaziemir’de düzenlenecek yarışma kapsamında birinci gün, Meister ile İzmir Butik Pastacılık Yarışması, TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı work shopları, şeker hamuru ile hayvan modelleme, Emrah Köksal Sezgin'le Uluslararası Yarışmalar, Kurallar ve Merak Edilenler, Down Sendromlu Çocuklarla Şeker Hamuru Aktivitesi, şeker hamuru ile çiçek modelleme, şeker hamuru ile ifade çalışması, akşamında da ödül töreni yapılacak. İkinci gün, Bireysel Şefler Ana Yemek Yarışması 1. Tur, Bireysel Şefler Ana Yemek Yarışması 2. Tur, BORTAR Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ile “Hazır Yemekte Markalaşma”, En İyi Ekip Yarışması ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Üçüncü gün ise Liseler En İyi Ekip Yarışması 1. Tur, Liseler En İyi Ekip Yarışması 2. Tur, Londra Sofra Restoranlar Sahibi Hüseyin Özer ile “Bir Başarı Hikayesi”, Üniversiteler En İyi Ekip Yarışması 1. Tur, Üniversiteler En İyi Ekip Yarışması 2. Tur ve ardından ödül töreni ile yarışma tamamlanacak.

15 yıldır aşçılık yapan ve Etap Altınel Otel’de hizmet veren, daha önce ulusal çapta düzenlenen iki ayrı aşçılık yarışmasından ödülle dönen Aliağalı şef Volkan Ataç, Türkiye’nin birçok yerinden profesyonel aşçıların katılacağı 2016 İzmir’in Şefleri Ulusal Yemek Yarışması’ndan da ödülle dönmek istiyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler