131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

KÖY ENSTİTÜLERİ 77. YIL KUTLAMASI

9 Mayıs 2017, Salı 07:27

     


Köy Enstitülerinin 77. Kuruluş yıldönümü Aliağa’da düzenlenen etkinlikle kutlandı. ADD Aliağa Şubesi ve Eğitim İş’in organizasyonuyla Hacıömerli Mahallesi’nde yapılan kutlamaya eski vali Aydemir Ceylan, Eğitim İş 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa şube Başkanı Celal süslü, Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe ve üyeleri de katılım sağladı.

ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk’ün sunduğu programda, ADD Aliağa Şube Yönetim kurulu üyesi Selim Erkmen’in arşivinden Hacıömerli Köyü ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapılırken, köy enstitülerinin tarihini anlatmak üzere Eğitim İş Yönetim kurulu üyesi Seçkin Duran bir konuşma yaptı.

Halen Aliağa’da yaşamakta olan Köy Enstitüsü mezunu sağlık memuru Veysel Alkan’ın da konuk olarak katıldığı etkinlik süresince köy meydanına kurulan şişme oyun parkında çocuklar gönüllerince oynarken, yüz boyama ve palyaço gösterileri eşliğinde ücretsiz pamuk helva da yediler. Köy Enstitülerinin 77. Kuruluş yıldönümü yerel sanatçılar Cengiz Onur ve Murat Şenol’dan müzik dinletisiyle son buldu.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler