131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

VATANDAŞ DEVLET HASTANESİ’NE ÇÖZÜM İSTİYOR!

12 Ocak 2018, Cuma 06:31

     


Aliağa’da sıkça gündeme gelen Aliağa Devlet Hastanesi’nin yeterliliğini hastane çıkışında vatandaşlara sorduk

Sanayi havzası olan, yatırımların ve nüfusun her yıl artış gösterdiği Aliağa’da vatandaşlar Devlet Hastanesi’nin yetersizliğinden şikayetçi. Her bölümde bir doktorun olmasından ve fiziki yetersizliğinden kaynaklı önemli rahatsızlıklarda Çiğli ve Menemen’e gitmek zorunda kaldıklarını aktaran Aliağalılar bir an evvel Aliağa’ya tam teşekküllü bir hastanenin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyor.

‘Fakirleri duyan yok!’

Çeşitli sosyal medya platformlarında da sıkça dile getirilen hastanenin durumu ile ilgili Hastane önünde yaptığımız röportajlarda Aysel Yerköy, “Ağır bir hastalığımız olsa Aliağa Devlet Hastanesi’nin yetersizliğinden ötürü İzmir’e, Bergama’ya veya Menemen’e gitmek durumunda kalacağız. Aliağa’da bir sürü iş yeri var. Bu kadar fabrikanın olduğu yerin hastanesinin böyle olmaması gerekir. Memnun olduğumuz doktorlar var ama sayı olarak yeterli değil. Müdahale edecek teknolojik imkanları yok, benim oğlum bel fıtığı sebebiyle geldi hastaneye ama ameliyat olması için gerekli aletleri olmadığından başka bir hastaneye sevk edilecek. Bir an evvel hastanenin yenilenmesini istiyoruz. Zenginler zaten özelde tedavi olabiliyor, biz fakirleri duyan yok!” dedi.

Kızının soğuk algınlığı şikayeti için hastaneye gelen Ayşegül hanım ise, “Aliağa Devlet Hastanesi’nin buraya yeterli olduğunu düşünmüyorum. Biz tedavi olmak istediğimizde başka yerlere gidiyoruz, ancak soğuk algınlığı gibi basit durumlarda ve vakit sıkıntısı çektiğimiz acil durumlarda burayı tercih etmek zorunda kalıyoruz. Aliağa’ya mutlaka araştırma hastanesi yapılması gerekli, biz mecbur değiliz Menemen veya İzmir’e gitmeye…” şeklinde konuştu.

‘Burası bildiğiniz Sağlık Ocağı!’

Memur emeklisi İsmail Göktaş, diş tedavisine geldiğinde aylar sonrasına sıra almak zorunda kaldığını, doktor sayısının yetersizliğini vurgularken, “Aliağa Devlet Hastanesi’nin hiçbir dalda doğru düzgün bir tedavi olanağı yok. Burası kocaman bir merkez… Yanık Ünitesi, diğer birimlerin de uzman doktorlarının bulunması gerekiyor. Yoksa bu şekliyle bu hastane kapanır. Acil durumlarda vatandaşları ambulansla Çiğli’ye göndermek durumunda kalıyorlar. Burası bildiğiniz sağlık ocağı…” diyerek yeni bir hastanenin yapılmama nedenini ise siyasi uyuşmazlıklar olarak değerlendiriyor.

Demir-çelik işçisi iki çocuk babası Ayhan Uysal “Aliağa Devlet Hastanesi’nin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Eşim doğum yaptı, burada doğru düzgün bir kadın doğum ünitesi ve doktoru bile yok. Ben 14 yıldır demir çelik işkolunda çalışıyorum. Aliağa Devlet Hastanesi’nde plastik cerrahi yok, yanık ünitesi yok. Kaç tane arkadaşımızı Devlet Hastanesi’nde müdahale edilemediğinden dolayı sevk edilmesi nedeniyle yollarda kaybettik. Her gün işe giderken canımızı Allah’a emanet ederek gidiyoruz. İş hacminin yüksek olduğu bir kentte geniş kapsamlı tam teşekküllü bir hastane yapılması gerekiyor.” dedi.

İki aylık bir bebeği olan Gülderen; Aliağa’da doktorların sezaryen ile doğum yapmadıklarını, geri kalan hizmetler için ise bir doktorun yetmediğini, kendisi gibi bir çok annenin doğum ve diğer şikayetleri için en yakındaki başka hastaneleri tercih etmek zorunda kaldığını aktarıyor ve bir an evvel çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler