131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ALİAĞA ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

14 Kasım 2016, Pazartesi 06:29

     


ALİAĞA ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

Yeni Meclis Başkanı Doğa Ateş

Aliağa öğrenci meclis başkanı geçen Cuma Alp Oğuz Anadolu Lisesinde yapılan seçimle belirlendi. 42 delegenin oy kullandığı seçimde Alp Oğuz Anadolu Lisesinden Doğa Ateş en çok oyu (16) alarak ilçe öğrenci meclisi başkanı oldu. 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden Mustafa Erikçi ve Mustafa Güngör çolakoğlu Anadolu Lisesi'nden Şenay Akdağ ise başkan yardımcılığına seçildi.

Seçim sırasında öğrenciler propagandalarını yaptı. İcraatlarını anlatan öğrenciler delegelerden oy istedi. 42 temsilci arasından 16 aday başkanlık olmak için birbiriyle yarıştı. İlkokul öğrencileri de başkanlık için aday oldu. Seçimler renkli bir atmosferde gerçekleşti. Seçimden sonra ilçe meclisi başkanı seçilen Doğa Ateş yemin ederek göreve başladı.

KAZANMAKTA VAR KAYBETMEKTE

Yaptığı açılış konuşmasında demokrasinin önemini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ogün Derse, seçmenin ve seçilmenin bir hak olduğunu, oy vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Temsilcilerin okullarında seçilerek geldiklerini belirten Derse,"Burada kazanabilir ya da kaybedebilirsiniz, demokrasi budur. Kazandığınız vakit sevinmesini biliyorsanız, kaybettiğiniz zaman tahammül etmesini de bileceksiniz. İlçe Milli Eğitim Müdürünüz olarak ümit eder ve dilerim ki, burada seçimi kazanan öğrencimiz İzmir’deki seçimi kazanarak ilimizi Ankara’da temsil etsin. Olursa çok sevinirim ama olmazsa sizlerden ümidimi asla kesmem. Hepinize gönülden başarılar dilerim.” dedi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler