131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ZEHİRLENME İDDİALARINA STAR RAFİNERİSİ’NDEN AÇIKLAMA

15 Temmuz 2017, Cumartesi 07:08

     


Yapımı devam eden Star Rafinerisi İnşaatı şantiyesinde ve Çayağzı İşçi Kampı’nda 346 zehirlendiği iddialarının ulusal medyada yer alması üzerine rafineri yönetimi bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde rafineri inşaatını yürüten iki müteahhit şirkete bağlı 300 civarında çalışanın mide bulantısı ve ishal şikayetiyle kamp revirine başvurduğu ifade edildi.

İşyeri hekimi tarafından sadece iki çalışanın hastaneye sevk edildiği belirtilen açıklama metninde “STAR Rafineri'nin ana müteahhit kuruluşu olan TSGI şirketinden edinilen bilgiye göre, işyeri hekimi tarafından yapılan ön incelemede herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmamıştır. Sadece 2 çalışan işyeri hekimi tarafından görülen lüzum üzerine, hastaneye sevk edilmiştir. Kendi isteğiyle Aliağa ve Menemen Devlet Hastanelerine başvuran 29 çalışanın tamamı taburcu edilmiş olup müşahade altında olan işçi bulunmamaktadır.” denildi.

Konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini ifade eden Star Rafineri yetkilileri “Rahatsızlığın kaynağının tespit edilmesi amacıyla titiz bir araştırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, şikayette bulunan çalışanlarımızdan alınan sağlık numuneleriyle yemekhaneden alınan gıda ve su numuneleri laboratuvarlarda incelemeye gönderilmiştir. 17 bin işçinin çalıştığı rafineri inşaatımızda, tüm süreçler ulusal ve uluslararası normlar dikkate alınarak gerçekleştirilmekte olup, inceleme ve soruşturmanın sonuçlarına göre gerekli önlemler alınacaktır.” diyerek olay üzerinde hassasiyetle durduklarını belirttiler. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler