131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ADD’YE ALİAĞALI BAŞKAN ADAYI

16 Haziran 2016, Perşembe 07:09

     


Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi eski Başkanı Sevil Nazan Keskin, ADD 14. Olağan Genel Kurulu'nda yönetime aday oldu.

Mevcut Başkan Tansel Çölaşan'ın dördüncü dönem için tekrar aday olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 14. Olağan Genel Kurulu, 18- 19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapılacak olan kurulda Tansel Çölaşan’ın karşısına çıkacak aday ise Sevil Nazan Keskin olacak.

ÇÖLAŞAN TEKRAR ADAY

2010 yılında gerçekleştirilen ADD 11. Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa seçilen ve üç dönemdir görevini sürdüren Tansel Çölaşan, dördüncü dönem için de adaylığını açıkladı. ADD 14. Olağan Genel Kurulu'nda yönetime aday diğer isim ise Sevil Nazan Keskin oldu. Yapılan değerlendirmeler ve tartışmaların sonucunda adaylık için öne çıkan isim olan Keskin, ADD Aliağa Şubesi'nde Gençlik ve Örgütlenme Komisyonundan başlayarak, İl ve Genel Merkez Delegeliği,Yönetim Kurulu Üyeliği, Şube Başkanlığı ve 2012-2014 dönemi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kemalizmin hayatın her alanında yeniden etkin olmasını sağlayacak güçlü bir ADD için, bilgi ve deneyimin gençliğin dinamizmiyle bir araya geldiği bir kadroyla yönetime aday olduğunu belirten Keskin, " Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu ve geleceğin öncüsü gençlerin dernek yönetiminde her alanda öne çıkarılacağı,kuruluş felsefesi doğrultusunda bir enstitü gibi çalışarak ADD örgütüne ve hayatın her alanına kadrolar yetiştirileceği bir Atatürkçü Düşünce Derneği için mücadele ediyoruz" dedi.

KESKİN, NEDEN ADAY OLDUĞUNU ANLATTI

Emek ve çevre mücadelesinde aktif yer aldığı bilinen Keskin adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kemalizm'in devrimci bakış açısıyla günümüz sorunlarına ışık tutabilen, çözümler üretebilen,gündeme göre savrulan değil,ilkeleri belli,yön ve ruha sahip bir ADD’den söz ediyoruz. Eğitim ve örgütlenme çalışmalarında kurumsallaşmaya gidileceği, şubelerden geldiğinin bilinci ile şubelerle ‘’danışma sürecinin’’ işletileceği, periyodik bölge toplantılarının işlevsel hale getirileceği,şubeler ve üyeler arasında hiçbir ayrım gözetilmeksizin,dernek hukukunun esas alındığı,demokrasi ve hukukun tüm kurul ve kuralları ile işlediği bir yönetim hedefliyoruz. Cumhuriyetin ‘birey’ konumuna getirdiği kadınlarla ilgili gerici ve şer’i hukuk hükümlerine dayalı yaşam modeli hazırlığına dur demek istiyoruz. Bilimsellikten uzaklaşan eğitim sistemi ile çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için, gerici unsurların ön plana çıkarılarak toplumsal hayata egemen kılınmasının önüne geçmek zorundayız. Çağdaşlaşma yolunda yürüyen,emek ve hak mücadelesi veren,cumhuriyet değerlerini benimseyip savunan,antifaşist, antiemperyalist nitelikteki demokratik kitle örgütü,sendika ve siyasi partilerle mücadeleye yönelik iletişimi güçlendireceğiz. Sözde ‘enerji ihtiyacı nedeniyle ülkemizin her yerinde yaşanmakta olan çevre katliamları, termik ve nükleer santraller ile HES’lere karşı verilen mücadelelerde örgütsel tavrımızın güçlü bir şekilde koyacağız" ifadelerine yer verdi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler